Όμηρο των προεκλογικών της δεσμεύσεων χαρακτήρισε την σημερινή κυβέρνηση ο Βουλευτής Λασιθίου και Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου.

Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η συγκυβέρνηση στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές τόνισε πως κάτι τέτοιο «πλέον εξυπηρετεί περισσότερο την επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ παρά την ουσία», ευχόμενος να υπάρξει μία συμφωνία «διότι στην αντίθετη περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε περιπέτειες που κανένας δεν τις θέλει. Άλλωστε δεν έχει και την εντολή για κάτι τέτοιο αυτή η κυβέρνηση».

Αναφορικά με την πιθανότητα μη καταβολής της δόσης προς το ΔΝΤ την 5η Ιουνίου ο κ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε τη δήλωση του σημερινού Υπουργού Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα στο διηνεκές θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της τόσο προς τους δανειστές όσο και προς το εσωτερικό. «Επομένως», ανέφερε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ας σταματήσει (σ.σ. η Κυβέρνηση) τους λεονταρισμούς, ας σταματήσει τις ψευτομαγκιές, ας ασχοληθεί σοβαρά με το κλείσιμο της συμφωνίας διότι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, στον επιχειρηματικό κόσμο και στην πραγματική οικονομία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σταματήσει».

Ο ίδιος επίσης τόνισε πως η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στη σημερινή κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια και πως αν χρειαστεί και προκειμένου να διασφαλιστεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, τότε η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση.

Λ.Σ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook