Την έντονη θλίψη και δυσαρέσκειά της εκφράζει μέσω αίτησης-διαμαρτυρίας η Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας στην απαίτηση των κατά τόπους ΔΟΥ να φορολογηθούν οι αποδέκτες οικογένειες των θυμάτων από την τραγωδία του Norman Atlantic.

Όπως τονίζει η ΟΦΑΕ στην επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ιωάννη Δραγασάκη, και τους συναρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς, τον Απρίλιο του 2015 σε ένδειξη ευαισθησίας και ανταπόκρισης στις ανάγκες των νεκρών και αγνοούμενων αυτοκινητιστών που είχαν την ατυχία να επιβαίνουν στο Norman Atlantic, κατέβαλε σε κάθε οικογένεια το ποσό των 1.000 ευρώ για την αντιμετώπιση ελαχίστου μέρους των αναγκών τους.

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι αυτές οι οικογένειες ξεκληρίστηκαν, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό τους, παρά το γεγονός ότι το ποσό είναι συμβολικό, σήμερα, όπως καταγγέλλουν τα ίδια τα μέλη των οικογενειών βρίσκονται αντιμέτωπα με τις ενοχλήσεις των κατά τόπους ΔΟΥ μέσω των οποίων τους ζητούν να καταβάλλουν  το 40% του ποσού ως φόρο δωρεάς.

«Πρόκειται για μέγιστο δείγμα κοινωνικής αναλγησίας» αναφέρει στην επιστολή της η Ομοσπονδία καταγγέλλοντας την πολιτεία πως δεν έχει σταθεί ικανή ούτε καν στο να προσφέρει την απαραίτητη ενημέρωση στις οικογένειες που ακόμα, σχεδόν 5 μήνες μετά, αναμένουν κάποια πληροφορία για τους αγνοούμενους ανθρώπους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η συγκεκριμένη επιστολή έχει σταλεί από την περασμένη Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, (Αρ. Πρωτοκόλλου Α9/0675) και παρά τις προσπάθειες του Προέδρου της Ομοσπονδίας για επικοινωνία με την αρμόδια Υπουργό, κ. Βαλαβάνη, κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει αρμοδίως, διορθώνοντας μια καταφανέστατη αδικία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook