Ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΟΑΚ στην Αγυιά και είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Κοπάση και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η πορεία αξιολόγησης και ένταξης των προτάσεων που υπέβαλλε ο δήμος Αποκορώνου στα πλαίσια της  της 3ης προκήρυξης του προγράμματος Leader.

Όπως αναφερεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου “ήδη γνωρίζαμε η Επιτροπή  Διαχείρισης του προγράμματος του Άξονα 4 – Προσέγγιση Leader, με την υπ’ αριθμ. 3/2015 συνεδρίασή της, ανακοίνωσε την οριστική κατάταξη των επενδυτικών σχεδίων του Τοπικού Προγράμματος, όπου σύμφωνα με αυτά, εντάσσεται άμεσα για τον δήμο Αποκορώνου το έργο «Ανάπλαση εντός οικισμού Καλαμίτσι Αλεξάνδρου» προϋπολογισμού 130.000€.

Η νέα σημαντική εξέλιξη αφορά στην καθοριστική παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γεώργιου Σταθάκη, μέσω της οποίας επιτεύχθηκε η έγκριση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 2.000.000€ για το πρόγραμμα του ΟΑΚ από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

Κατόπιν αυτής της θετικής εξέλιξης, αναμένεται και η τυπική έγκριση της ένταξης έξι (6) ακόμα έργων του δήμου Αποκορώνου. Τα πέντε (5) από αυτά αφορούν σε αναπλάσεις στους οικισμούς Καμπιά, Κάβαλος, Καλαμίτσι Αμυγδάλου, Τζιτζιφές και Βάμος με συνολικό προϋπολογισμό 615.000€, ενώ το έκτο έργο (που υποβλήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Αποκορώνου) αφορά στην «Επισκευή κτιρίου – Διαμόρφωση χώρου παιδικών σταθμών μάζας και Αρμένων» προϋπολογισμού 130.000€.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και θετική έκβαση των ενεργειών που πραγματοποίησε ο δήμος Αποκορώνου, καθώς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μελέτησε και υπέβαλε προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά στο σύνολό τους και σήμερα διαφαίνεται η οριστική ένταξή τους σε χρηματοδότηση. Ο αγώνας δρόμου όμως δεν σταματά εδώ, γιατί υπάρχουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης για την υλοποίηση των έργων αυτών και θα απαιτηθούν υπεράνθρωπες προσπάθειες από το σύνολο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ο δήμος Αποκορώνου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Χανιώτη Υπουργό κ. Σταθάκη, καθώς με την αύξηση των διαθέσιμων πόρων κατά 2.000.000€ την οποία πέτυχε, έδωσε την δυνατότητα στον δήμο Αποκορώνου (όπως και σε άλλους δήμους και ιδιώτες) να εντάξει τις προτάσεις του που αξιολογήθηκαν υψηλά αλλά δεν επαρκούσαν οι διαθέσιμες πιστώσεις για να χρηματοδοτηθούν.

Επίσης, ο δήμος ευχαριστεί τον ΟΑΚ για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, αλλά και για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλει στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των διαδικασιών του προγράμματος υπό πολύ στενά χρονικά όρια.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook