Μία τραγική ιστορία διαδραματίστηκε στο Πορντενόνε της Ιταλίας, όταν ένα 3χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από σκύλο της οικογένειάς του.

Δημοσιεύματα εξηγούν ότι ο βελγικός ποιμενικός (σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα πρόκειται για γερμανικό ποιμενικό) που ανήκει στη θεία του παιδιού επιτέθηκε στο κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η μικρή Άστριντ Γκουαρίνι είχε επισκεφθεί με την μητέρα της την κατοικία της θείας της, ιδιοκτήτρια του σκύλου.

Λίγο μετά τις 17.00 η μικρή βγήκε στον κήπο για να παίξει με την μικρή ξαδέλφη όταν η τελευταία άρχισε να φωνάζει για βοήθεια.

Ο θείος του θύματος έτρεξε στον κήπο και είδε τον σκύλο να δαγκώνει την τρίχρονη, απομακρύνοντάς τον και τοποθετώντας τον στον ειδικό χώρο που του είχε κατασκευάσει. Στο μεταξύ, η μητέρα της Άστριντ προσπάθησε να περιθάλψει τις πληγές της μικρής στο λαιμό και το πρόσωπό της, ωστόσο, η κατάσταση ήταν απελπιστική, όπως γράφει χαρακτηριστικά τη Repubblica.

Η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της περιοχής, αλλά εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο σκύλος ήταν εκπαιδευμένος και οι ιδιοκτήτες του υποστηρίζουν πως δεν είχε δείξει σημάδια επιθετικότητας στο παρελθόν.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την αστυνομία του Πορντενόνε, ενώ εξετάζεται αν πρέπει να αποδοθεί ευθύνη για έλλειψη παρουσίας ενηλίκου την ώρα που το ζώο ήταν ελεύθερο με τα παιδιά. 

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνουν ιταλικά δημοσιεύματα στην είσοδο της κατοικίας υπήρχε ένδειξη που έγραφε: «Η περιοχή προστατεύεται από εκπαιδευμένους σκύλους, μην πλησιάζετε, μην εισέρχεστε».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της περιοχής, Φραντσέσκο Ντελ Μπιάνκο εξέφρασε τη θλίψη του για την τραγωδία και πρόσθεσε πως ανεξαρτήτως των αστυνομικών ερευνών οι άνθρωποι που έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση είναι συντετριμμένοι.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook