Πίσω στο Σίδνεϊ, στην αγκαλιά της νταντάς τους, άφησε μία 26χρονη μητέρα τα δύο ανήλικα παιδιά της, προκειμένου να ξεκινήσει μία νέα ζωή στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. Η 29χρονη Τζασμίνα Μιλοβάνοφ, η οποία είχε ασπαστεί το Ισλάμ, είναι μία από τους περίπου 100 Αυστραλούς που έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Σε μία πρώτη αντίδραση, η αυστραλιανή κυβέρνηση εξέφρασε την ενόχλησή της για το γεγονός και δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στενά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Daily Telegraph, στις αρχές του μήνα η 26χρονη μητέρα εγκατέλειψε τα παιδιά της – ηλικίας πέντε και επτά ετών – σε μία γκουβερνάντα και δεν επέστρεψε ποτέ. Το δημοσίευμα επικαλείται τον σύζυγό της, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Τζασμίνα τον ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα ότι βρίσκεται στη Συρία.

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άφησε αυτά τα δύο όμορφα παιδιά. Ο γιος μου έλεγε τις πρώτες μέρες ότι ελπίζει να είναι καλά η μαμά», δήλωσε ο σύζυγός της προσθέτοντας ότι από καιρό την προειδοποιούσε για τις ακραίες αναρτήσεις της στο Facebook. 

Η Μιλοβάνοφ είναι φίλη στο Facebook με άλλη γυναίκα από τη Μελβούρνη, την Ζέχρα Ντούμαν, η οποία είναι γνωστή ως η Αυστραλή «που στρατολογεί νύφες για τους τζιχαντιστές» και χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσει γυναίκες ώστε να ενταχθούν στην οργάνωση.
Ο σύζυγος της Ντούμαν, ο Μαχμούντ Αμπντουλατίφ, φέρεται ότι σκοτώθηκε σε μάχες με το Ισλαμικό Κράτος νωρίτερα μέσα στον χρόνο.

Φίλοι της Μιλοβάνοφ, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, δήλωσαν ότι συχνά έλεγε ότι θα ήθελε να παντρευτεί έναν τζιχαντιστή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook