Το απόγευμα “έφυγε” απο την ζωή σε ηλικία 68 ετών ο ζηγράφος Αριστείδης Βλάσσης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1947, όπου έζησε και δημιούργησε έως το 1994. Έκτοτε ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα.

Μάλιστα αυτές τις ημέρες στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο λειτουργεί έκθεση με έργα του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 27/5, στις 12.00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού
 
“Ο Αριστείδης Βλάσσης, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες του τόπου μας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ζωγράφος που έθεσε εξ αρχής τον άνθρωπο και όλες τις πτυχές της ζωής του ως βασικό θέμα των εικαστικών του συνθέσεων, θα διαμορφώσει με τα έργα του μια ιδιαίτερη περιοχή στη ζωγραφική Τέχνη.

Οι τελευταίες δημιουργίες του, που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες σε μια μεγάλη Έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, συνάντησαν θερμή υποδοχή από το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας. Τα έργα αυτά αποτελούν την ολοκλήρωση της λαμπρής πορείας του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό μας.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά  μου συλλυπητήρια.”

Δήλωση Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη

“Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον χαμό ενός εξαίρετου φίλου και σπουδαίου καλλιτέχνη: του Αριστείδη Βλάσση, του Έλληνα ζωγράφου που με τις δημιουργίες του, κατάφερνε διαρκώς να μας μαγεύει με το εξαίρετο ταλέντο και την ποιότητα της δουλειάς του.
Είμαι βέβαιος ότι ο Αριστείδης Βλάσσης θα ζει για πάντα μέσα στις καρδιές μας, θα τον θυμόμαστε από τα έργα του, έργα τα οποία αποπνέουν τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που τον διακατείχαν, αλλά και το πείσμα του για δημιουργία.

Στην οικογένεια και στους οικείους του, εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook