Επιβεβαιώθηκε το σχετικό δημοσίευμα και στο Flashnews.gr αναφορικά με την ανησυχία για εμφάνιση και στην Ελλάδα του διαδικτυακού “παιχνιδιού” στο οποίο υπο τον τίτλο “Game of 72” παρακινούνται οι ανήλικοι να εξαφανιστούν για 72 ώρες.

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, και ιδίως των γονέων, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται “Game of 72” («Παιχνίδι των 72 ωρών»).

Το εν λόγω «παιχνίδι» φέρεται να λαμβάνει χώρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ εφήβων, οι οποίοι προκαλούν ο ένας τον άλλον, να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία για 72 ώρες.

Ειδικότερα, το επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό «παιχνίδι» φέρεται να ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου 13χρονη η οποία εξαφανίστηκε από την οικία της για 72 ώρες, δήλωσε ότι προσπαθούσε να ανταποκριθεί στο «παιχνίδι – πρόκληση των 72 ωρών».

Οι Αστυνομικές Αρχές πολλών κρατών εξέδωσαν ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από πολυάριθμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Βάσει του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού», μερίδα των ξένων μέσων εικάζει ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).

Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνούν, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.

Τέλος, εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους: 

•    Τηλέφωνο: 11188
•    Fax: 210-6476462
•    Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
•    Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
•    Twitter: @cyberalertGR
•    Ιστότοπος: www.cyberkid.gr 
•    Και μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές. 

(Σ.Σ.: Επειδή δυστυχώς κάποιοι αμφισβητούν την είδηση, δείτε την πρωτότυπη ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απο την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε pdf )

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook