Δεν είναι η πρώτη φορά που το διαδίκτυο, και ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούνται από πολίτες για να διατυπώσουν αιτήματα προς την κεντρική διοίκηση, είτε αυτή αφορά την ίδια τη κυβέρνηση είτε την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κάπως έτσι, η δημοφιλής σελίδα στο Facebook με τον τίτλο «Όλοι οι Ηρακλειώτες εδώ» που σήμερα απαριθμεί σχεδόν 8,5 χιλιάδες μέλη, προχωρά σε μια πρόταση για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, καταθέτοντας μάλιστα και την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει.

Σύμφωνα με αυτή, τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει, είναι πολύ πράσινο στο κέντρο της πλατείας, αφαίρεση των μαρμάρων αλλά διατήρηση του οδικού δικτύου και της πρόσβασης των οχημάτων θυμίζοντας την πλατεία όπως ήταν πριν από περίπου 40 χρόνια. Η πρόταση συνεχίζει ωστόσο να βρίσκεται υπό διαμόρφωση, καθώς οι χρήστες της σελίδας που δημιουργήθηκε υπό τον τίτλο «Ψήφισμα για να ξαναγίνει η Πλατεία Ελευθερίας όπως ήταν παλιά το 1975» συμβάλλουν με απόψεις, γνώμες ακόμη και σχέδια. 

«Δεν είναι εκδήλωση αλλά ψήφισμα για να αφαιρεθούν τα μάρμαρα από την πλατεία Ελευθερίας και να την ξαναφτιάξουν όπως ήταν παλιά με την πρασινάδα της κτλ. Όσοι συμφωνείτε σε αυτό μπορείτε να ψηφίσετε Ναι», αναφέρουν στην δημοσίευση οι εμπνευστές, για μια πρωτοβουλία που θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το πέρας της διαδικασίας, το ψήφισμα θα σταλεί στον Δήμο Ηρακλείου.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook