Τον χρήστη του Διαδικτύου που ανέγραψε, με ψευδώνυμο, ρατσιστικό σχόλιο σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (youtube) με θέμα τη διάσωση μεταναστών στη Σάμο εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης, η οποία και ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Από αυτήν εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατ’ εφαρμογή σχετικών γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για παράβαση του νόμου σχετικά με την «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και προέκυψε η σύνδεση μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίμαχη ανάρτηση, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο χρήστης στον οποίο αντιστοιχεί.

Το πρωί της Τρίτης, σε έρευνα στο σπίτι του συγκεκριμένου ατόμου σε πόλη της βόρειας Ελλάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook