Την πρώτη επίσημη ευρεία σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό-προετοιμασία των ενεργειών που αφορούν τη διοργάνωση, την ομαλή διεξαγωγή για την επιτυχία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ  «2015 FIBA U19 WORLD CHAMPIONSHIP» , από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου στο Ηράκλειο,  συγκάλεσε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου Ηρακλείου, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης και ο Κώστας Βαρδαβάς αντιδήμαρχος αθλητισμού στο δήμο Ηρακλείου. 

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης επεσήμανε ότι, η συμμετοχή το κόσμου, των εθελοντών, είναι το «μυστικό» για την επιτυχία και αυτής της μεγάλης διοργάνωσης μετά την ολοκλήρωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στις 20 και 21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο. 

«Το Ηράκλειο, και η Κρήτη εξελίσσεται σε αθλητικό προορισμό. Έχουμε δυο πολύ μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις το επόμενο διάστημα, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στις 20 και 21 Ιουνίου, και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ «2015 FIBA U19 WORLD CHAMPIONSHIP» από τις 27 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου. Με την συνεργασία όλων προσπαθούμε να διοργανώσουμε τα δυο μεγάλα αυτά αθλητικά γεγονότα όσο το δυνατόν καλύτερα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Στο πρωτάθλημα μπάσκετ θα συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες του κόσμου όπως είναι της Αμερικής, της Σερβίας κ.α., γεγονός που θα καταστήσει για άλλη μια φορά την Κρήτη, την Ελλάδα, επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος». 

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε, ότι, «στις 27 Ιουνίου θα έχουμε στο Ηράκλειο, στην Κρήτη το «τζάμπολ» του παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων under 19. Είναι μια διοργάνωση που θα δώσει τη δυνατότητα να δούμε από κοντά αγώνες με πολύ μεγάλους μπασκετμπολίστες, που σε λίγα χρόνια θα είναι οι μεγάλοι αστέρες του αθλήματος. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία της διοργάνωσης και το γεγονός αυτό μαζί με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου θα ωθήσουν στην Κρήτη τον τουρισμό και θα προωθήσουν ακόμα περισσότερο τον αθλητικό τουρισμό». 

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης) Μπάμπης Μαρκάκης δήλωσε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ξεκινάει επίσημα στο Ηράκλειο στις 27 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου. Προηγουμένως θα παιχτούν 2 φιλικά παιχνίδια ένας μεταξύ Ελλάδας-Αμερικής και Αμερικής-Αργεντινής. Οι παίκτες αυτοί θα πλαισιώσουν τις εθνικές τους ομάδες την επόμενη δεκαετία και πιστεύω ότι το επίπεδο θα είναι πάρα πολύ υψηλό. Η εθνική μας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και πιστεύω ότι πάμε για μετάλλιο. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει, να βοηθήσει στην επιτυχία αυτής της μεγάλης διοργάνωσης». 

«Γίνε και συ εθελοντής στη μεγάλη αθλητική γιορτή… Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου  η Εθνική μας σε χρειάζεται!»

 Το πρόγραμμα εθελοντισμού για τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση  του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου  που θα πραγματοποιηθεί 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο συνεχίζεται!  

Οι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.heraklion2015.gr.   Η Ελληνική εθνική ομάδα σε χρειάζεται! 
Athletics in the land of culture! (επίσημο σποτ αγώνων):  https://www.youtube.com/watch?v=gtAmpUXD7Vk Facebook Heraklion2015 
Twitter   @Heraklion2015 

800 κορυφαίοι αθλητές από Ελλάδα, Ολλανδία, Τσεχία, Τουρκία, Ρουμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λιθουανία, Ελβετία, Λετονία, θα βρεθούν στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να συμμετέχουν στην Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων.  Στις 20-21 Ιουνίου το Ηράκλειο και η Κρήτη θα φιλοξενήσουν στο Παγκρήτιο στάδιο σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού στίβου και θα δώσουν την ευκαιρία σε μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε επισκέπτες, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. 

Η αγάπη για την Κρήτη μας, η ανιδιοτελής αφοσίωση, το ζεστό χαμόγελο θα είναι οι πολυτιμότερες ίσως υπηρεσίες για όλους τους αθλητές, τους προπονητές, τους θεατές, τους δημοσιογράφους, την Εθνική μας ομάδα. Και εσύ μπορείς να τα προσφέρεις!! 
Γίνε εθελοντής  στο www.heraklion2015.gr 

Ζήσε την εμπειρία της μεγαλύτερης γιορτής αθλητισμού στην Κρήτη! Γίνε κ εσύ μέρος της Εθνικής μας ομάδας..

Η Πρώτη συνάντηση εθελοντών θα γίνει την  Πέμπτη 28 Μαΐου ώρα 16.00, στο Παγκρήτιο στάδιο. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook