Μάθημα ανθρωπιάς δίνει μια ομογενής, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η οποία προσφέρει δωρεάν γεύμα σε άπορους.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία υπάλληλος του καταστήματος, αντιλήφθηκε έναν άπορο να ψάχνει σε κάδο απορριμάτων έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» που ανήκει στην ομογενή, Ελένη Φωτιάδου.

Όταν έγινε αντιληπτός ο άπορος άντρας έσπευσε να φύγει, δίχως μάλιστα να δεχτεί το φαγητό που του προσέφερε η υπάλληλος του εστιατορίου, πιθανότατα επειδή ντράπηκε.

Έτσι, η Ελένη Φωτιάδου έκανε την εξής κίνηση: Τοποθέτησε μια πινακίδα κοντά στους κάδους απορριμάτων, ενθαρρύνοντας όσους έχουν ανάγκη από φαγητό να πάνε στο εστιατόριο της.

«Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε κι ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε... Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον "Ζορμπά"», γράφει η πινακίδα.

Το θέμα ανέδειξαν αμερικανικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας αυτήν την πράξη ανθρωπιάς.

«Δεν επιτρέπεται στο 2015 οι άνθρωποι να πέφτουν για ύπνο πεινασμένοι», δήλωσε η Ελένη Φωτιάδου, εξηγώντας πως εμείς στην Ελλάδα έτσι κάνουμε:

«Η Ελλάδα είναι η πατρίδα της φιλοξενίας. Μαθαίνουμε να είμαστε φιλόξενοι. Όλες οι ελληνικές οικογένειες είναι πολυμελείς...»

 

 

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook