Για αρκετά σημεία σύγκλισης στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μίλησε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σταθάκης απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία γράφεται ήδη και πρόσθεσε πως υπάρχει ακόμα συζήτηση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ίσως λανθασμένα η κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην πολιτική διαπραγμάτευση. Τόνισε, μάλιστα, πως βούληση και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία καθώς σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι ο στόχος των εσόδων από τις αλλαγές στον ΦΠΑ βρίσκεται κοντά στο ένα δισ. ευρώ και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ελληνική πρόταση για τρεις συντελεστές και τη θέση των δανειστών για δύο συντελεστές.

 Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές και πρόσθεσε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το επόμενο έτος εκτιμώντας πως τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Ο υπουργός Οικονομίας είπε πως η συμφωνία δεν θα προβλέπει υφεσιακά μέτρα, δεν θα υπάρχουν περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο δόσεις. 

Αναφορικά με την 13η σύνταξη είπε πως η καταβολή της θα δοθεί ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση για επιβολή στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι η συμφωνία στο θέμα των κόκκινων δανείων έχει ήδη κλείσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook