Ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων:

“Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, πιστό στις διακηρύξεις του, αποφάσισε μετά από ενδελεχή μελέτη του θέματος, να προτείνει στα μέλη του, και σε υποψήφια μέλη που το επιθυμούν να εγγραφούν   από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία Δημοσίου & Ιδιωτικού τομέα,  τη δικαστική διεκδίκηση των παρανόμως καταργηθέντων επιδομάτων , καταθέτοντας μαζικά αγωγές των μελών του κατά των ασφαλιστικών φορέων και κατά παντός υπευθύνου.

Είναι σε όλους γνωστό, ότι στα πλαίσια του Μνημονίου και κατ’ εντολή της Τρόικας , ψηφίστηκε ο Ν.4093/2012, ο οποίος κατήργησε ολοσχερώς από την 1η Ιανουαρίου 2013, τα επιδόματα δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, όπως και το επίδομα της Ετήσιας Κανονικής Άδειας τόσο των εργαζομένων στο Δημόσιο αλλά και Ιδιωτικό τομέα, όσο και των συνταξιούχων Δημοσίου η Ιδιωτικού τομέα.

Ο νόμος αυτός, που λεηλάτησε μεγάλο μέρος των τακτικών αποδοχών και συντάξεων είναι σύμφωνα με τη γνώμη κορυφαίων νομικών, τόσο στην έννοια του Εθνικού δικαίου και Ελληνικού Συντάγματος, όσο και στο πνεύμα και τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου.

Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η δυνατότητα ορθά και έγκαιρα, μέσω της δικαστικής διεκδίκησης, ερευνήσαμε τη δυνατότητα  συνεργασίας με Δικηγορικά Γραφεία, με γνώμονα την εξειδίκευσή τους σε εργασιακές διεκδικήσεις κατά ασφαλιστικών φορέων, την εμπειρία τους και το θετικό αποτέλεσμα των διεκδικήσεων τους  μέσω της δικαστικής οδού.

Είναι αυτονόητο, ότι η επιλογή μας αυτή δεν είναι δεσμευτική για τα μέλη μας. Κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα, εκτός των  προτεινομένων Δικηγορικών Γραφείων, να επιλέξει τον (ή την) δικό του Δικηγόρο  εφόσον το επιθυμεί.

Τα απαιτούμενα έγγραφα και στοιχεία για τη δημιουργία δικογράφου θα δοθούν ή θα σταλούν στα γραφεία μας και είναι τα εξής:

1.    Φωτοτυπία του ΦΕΚ παραιτήσεως ή της πράξεως συνταξιοδοτήσεως του συνταξιούχου.

2.    Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητός του/της.

3.    Εκκαθαριστικό σημείωμα σύνταξης

4.    Ιδιωτικό εργολαβικό, καθώς και πληρεξούσιο-εξουσιοδότηση (υπάρχουν στα γραφεία μας) για την παράσταση του δικηγόρου στο δικαστήριο όπου και όποτε εκδικασθεί η ομαδική αγωγή που θα περιλαμβάνεται έκαστος/η.

Μετά την κατάθεση των ομαδικών αγωγών, κάθε ένας και κάθε μία από τους συμμετέχοντες συναδέλφους – μέλη, θα έχει στην διάθεσή του, στα Γραφεία μας, αφ’ ενός αντίγραφο της αγωγής στην οποία θα έχει συμπεριληφθεί και αφ’ ετέρου αντίγραφο του ατομικού Ιδιωτικού Συμφωνητικού, υπογεγραμμένο από τον/ην Δικηγόρο πού θα έχει υπογράψει την ομαδική αγωγή, όπου έκαστος/εκάστη θα περιλαμβάνεται, επομένως και θα είναι υπεύθυνος/η για την εκδίκασή της και τις περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη μας  μπορούν να απευθύνονται και να καταθέτουν τα δικαιολογητικά  καθημερινά εκτός Παρασκευής , Σάββατο, & Κυριακής στο Ισόγειο του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  Αγ. Μηνά αρ.11 , από 10:30 το πρωί έως 12:30 το μεσημέρι”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook