Το οριστικό κλείσμο του ταμείου που λειτουργούσε στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων, ανακοίνωσαν σήμερα τα στελέχη της ΔΕΥΑΧ.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου "δυστυχώς, παρά τον έντονο προβληματισμό μας και τις απεγνωσμένες μας προσπάθειες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να καταργήσουμε το ταμείο εξυπηρέτησης των καταναλωτών μας, το οποίο στεγάζονταν μέχρι σήμερα στο ισόγειο του Δημαρχείου (στα πρώην γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα το τακτικό προσωπικό της ΔΕΥΑΧ μειώθηκε κατά 50 εργαζόμενους, από 150 σε 100 και από τους τέσσερις (4) διαθέσιμους ταμίες έμειναν μόνο δυο (2). Όμως με δύο ταμίες δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν αδιάλειπτα δυο απομακρυσμένα ταμεία και να εξυπηρετούνται κατά διαστήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων (άδειες - ασθένειες).

Αυτονόητο είναι βέβαια και το γεγονός ότι ταυτόχρονα το κεντρικό ταμείο της ΔΕΥΑΧ (εισπράξεις και πληρωμές) θα πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά στο κεντρικό κτίριο της ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές.

 Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και το γεγονός ότι από τις αρχές του 2012, με τεκμηριωμένες επιστολές στους αρμόδιους Υπουργούς, τονίζαμε με έμφαση την ανάγκη υλοποίησης των απαραίτητων ανταποδοτικών προσλήψεων που δεν επιβάρυναν επουδενί το Δημόσιο έλλειμά μας, χωρίς όμως να έχουμε θετικές ανταποκρίσεις στην πράξη, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις για την κατανόηση του προβλήματος και τις υποσχέσεις για επίλυσή του, καταλήξαμε στη δυσάρεστη για όλους μας απόφαση, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε κατ’ ελάχιστο τις συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας της Επιχείρησης."

Έτσι από την Τρίτη 02-06-2015 όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΧ πρέπει να γνωρίζουν ότι η πληρωμή των λογαριασμών θα γίνεται ως εξής:

(Χωρίς επιπλέον επιβάρυνση)

- Στα καταστήματα (super market) ΙΝ.ΚΑ. του Δήμου Χανίων και
- Στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (στο νέο δημοτικό κτίριο στις Μουρνιές στην συμβολή των οδών Μεγίστης Λαύρας 15 και Αρπακουλάκηδων, πριν το Νοσοκομείο) κατά τις εργάσιμες ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή  07:30 - 14:00.

(Με επιπλέον επιβάρυνση η οποία ποικίλει ανάλογα με τον φορέα εξόφλησης)

- Στα ταμεία των ΕΛ.ΤΑ. όλης της χώρας.
- Στα ταμεία των συμβεβλημένων Τραπεζών με το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ 
ή μέσω e-banking
ή μέσω πάγιας εντολής (αυτόματη χρέωση τραπεζικού λογαριασμού).
- Στο συμβεβλημένο κατάστημα πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Τζανακάκη 22, ΧΑΝΙΑ.

Να σημειωθεί πως σε ακτίνα 100 μέτρων γύρω από το Δημαρχείο Χανίων, τέτοια σημεία εξυπηρέτησης των καταναλωτών για την πληρωμή των λογαριασμών τους, βρίσκονται:

1 κατάστημα (super market) ΙΝ.ΚΑ. στην πλατεία 1866,
1 κατάστημα (super market) ΙΝ.ΚΑ. στην αρχή της οδού Αποκορώνου,
1 κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην αρχή της οδού Περίδου,
1 κατάστημα πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Τζανακάκη 22 και
5 καταστήματα Τραπεζών

Να σημειωθεί  ότι από όλα τα παραπάνω σημεία είσπραξης (S/M ΙΝΚΑ, τράπεζες ταμεία & e-banking, ΕΛΤΑ) υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης τόσο λογαριασμών ύδρευσης – αποχέτευσης και μετά την ημερομηνία λήξης πληρωμής, όσο και των δόσεων διακανονισμού των καταναλωτών.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook