Μετά τα Χανιά και το Μάλεμε το πολυσέλιδο λεύκωμα «ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ. Θύματα Μάχης Κρήτης και κατοχής από και στο Νομό Χανίων» του συγγραφέα Νίκου Βαβουλέ, παρουσιάζεται στην Κάντανο, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Καντάνου – Σελίνου και των πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Η παρουσίαση, θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου στις 12:30 το μεσημέρι, αμέσως μετά την κεντρική εκδήλωση για την 74η επέτειο του ολοκαυτώματος της Καντάνου. 

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης και ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης. Συντονίζει ο Χρήστος Μαχαιρίδης των εκδόσεων ΕΡΕΙΣΜΑ.

Πρόκειται για μια πολύτιμη έκδοση, η οποία περιλαμβάνει όλους τους πεσόντες, εκτελεσθέντες, αγνοούμενους κλπ (μαχητές ή απλούς πολίτες) που χάθηκαν την περίοδο 1941 – 45 στο νομό μας εξ αιτίας της Γερμανικής εισβολής και Κατοχής. Αποτελεί δε προϊόν πολυετούς κοπιώδους έρευνας του συγγραφέα, ο οποίος επεξεργάστηκε αντιφατικά, πολλές φορές, στοιχεία και κατέγραψε το υλικό του σε διάφορους καταλόγους, όπως: κατά Δήμο ή Κοινότητα, αλφαβητικά τα θύματα σε επίπεδο Νομού, κατά γεγονός, Αγιά, ομηρία, κατά επάγγελμα – ιδιότητα κλπ.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook