Μετά απο καταγγελίες που έγιναν απο ασθενείς στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, πως ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ζητούσαν χρήματα, παρά του ότι δεν είχαν συμπληρώσει το μηνιαίο πλαφόν δωρεάν επισκέψεων, απο τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

“Ενόψει καταγγελιών που μας γνωστοποιήθηκαν από ασθενείς, σχετικά με τις επισκέψεις σε ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ και προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα που προκύπτουν σχετικά με το πλαφόν των επισκέψεων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

•    Με την διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ υπάρχει η δυνατότητα να μαθαίνουν οι ασφαλισμένοι που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, αν έχει διαθεσιμότητα σε επισκέψεις σε σχέση με το πλαφόν που του έχει χορηγηθεί.

•    Στο σχετικό link:https://apps.ika.gr/eFindDoctor/, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν αν ο γιατρός που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν, τόσο για συνταγογράφηση όσο και για εξέταση, έχει ακόμη διαθέσιμους αριθμούς επισκέψεων ώστε να τηλεφωνήσουν και να πάνε στο ιατρείο του για επίσκεψη ΔΩΡΕΑΝ. 

•    Διευκρινίζεται ότι ο ασθενής δεν έχει καμία υποχρέωση να καταβάλει χρηματικό αντίτιμο επίσκεψης ή συνταγογράφησης στον ιατρό που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ εφόσον έχει ακολουθήσει την διαδικασία που προβλέπεται και καθορίσει ραντεβού εντός των ορίων πλαφόν επισκέψεων του ιατρού.

•    Στην επίσκεψη περιλαμβάνεται τόσο η κλινική εξέταση, όσο και η συνταγογράφηση. Εφόσον ζητηθεί χρηματικό αντίτιμο, θεωρείται παράνομο και ο ασθενής δεν υποχρεούται να το καταβάλει.

•    Εφόσον ο ασθενής αντιληφθεί ότι υπάρχει σχετική παράβαση, μπορεί να απευθυνθεί για καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων (2821056295)

•    Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων στα πλαίσια της προάσπισης των συμφερόντων των ασθενών, θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες σχετικά με το θέμα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook