Τελευταία ενημέρωση: 12:01

Από κεραυνό “χτυπήθηκε” λίγο πριν τις 10:00 ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού. Ο κεραυνός “έπεσε” σε δέντρο κάτω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί ένα γκουπ Ρώσων τουριστών  για να προστατευθούν από τη βροχή.

Από τον εκκωφαντικό θόρυβο έπεσαν στο έδαφος τρομοκρατημένοι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι τραυματίες φώναζαν πως δεν αισθάνονται τα πόδια τους.

Πρόκειται συνολικά για 17 τραυματίες. Μια 46χρονη γυναίκα από τη Ρωσία που υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί την επανέφεραν στη ζωή και αυτήν την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από τον πανικό που προκλήθηκε στο σημείο μια έγκυος γυναίκα η οποία εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε και αυτή στο Βενιζέλειο με την κατάσταη της υγείας της να μην συντρέχει καμία ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς.

Επτά τραυματίες έχουν θλαστικά τραύματα στα χέρια και στα πόδια και έχουν μεταφερθέι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ σε κατάσταση σοκ.

Να σημειωθεί πως στον χώρο υπάρχουν αλεξικέραυνα.

Επτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν στο σημείο και μετέφεραν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.

Το απίστευτο περιστατικό μεταδόθηκε λίγο πριν τις 10:00 από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου “Πυξίδα”.

Μετά το περιστατικό ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook