Νέα «όχι» ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Αρνητική είναι η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ κατά πληροφορίες, κάθετα αντίθετος δηλώνει και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με tweet του ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκφράζει τη διαφωνία του για την απόφαση αυτή και αναφέρει πως ζητά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Real ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν συμφωνώ με την επιλογή Παναρίτη. Δεν ήταν η καλύτερη. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ήταν καλό να επανεξετάσει το όλο θέμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθετα αντίθετος στην τοποθέτηση Παναρίτη είναι και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έχει εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του και έχει ζητήσει την ανάκληση της απόφασης.

Την ανάκληση του διορισμού της κ. Παναρίτη ζήτησε και η βουλετής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, με σχόλιό της στο Twitter.

Η απόφαση για το διορισμό Παναρίτη ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομικών. Στη σχετική ανακοίνωση αναφερόταν πως «η επιλογή της κ. Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος» .

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιλογή, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως με την επιλογή διαφώνησε ανοιχτά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ανοιχτά αντέδρασε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, η οποία με δύο αναρτήσεις της στο Twitter, άφησε αιχμές για ατυχείς επιλογές της κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως ότι αυτή της κ. Παναρίτη «ξεπερνά κάθε όριο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook