Τρεις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο ληστών που συνελήφθησαν στη Νέα Αγχίαλο.

Οι δύο ληστές κατηγορούνται πλέον και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή.

Οι δύο θα οδηγηθούν την Κυριακή στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο εσωτερικό του σπιτιού προς αναζήτηση στοιχείων όπως αποτυπώματα και δείγματα γενετικού υλικού (DNA), για να διαπιστωθεί και ποια άλλα άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές το επισκέπτονταν.

Οι κινήσεις της αστυνομίας

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, το μεσημέρι του Σαββάτου, «η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες ότι στις δύο πρόσφατες ληστείες στην περιοχή της Λάρισας (σε Φαρκαδόνα την 2α Απριλίου και σε Αμπελώνα την 30ή Απριλίου) συμμετείχε και άτομο που καταζητείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ότι διαμένει και κινείται στην ευρύτερη περιοχή. 

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, χθες το πρωί (29-05-2015), εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στον Βόλο, άτομο το οποίο προσομοίαζε με 34χρονο καταζητούμενο για ληστεία, υπόθαλψη εγκληματία, κλοπή, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα, ο οποίος ήταν συνεργός του καταζητούμενου με ένταλμα σύλληψης Βασίλη Παλαιοκώστα».

Ο κ. Τσακνάκης πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος εντοπίστηκε να οδηγεί φορτηγό όχημα NISSAN NAVARA, στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμα άτομα. 

Το όχημα έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες, ενώ φορτηγό NISSAN NAVARA, με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, είχε εντοπιστεί στις ληστείες σε Αμπελώνα και Φαρκαδόνα. Τα τρία άτομα κατέληξαν στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς, σε διώροφη οικία που βρίσκεται εντός περιφραγμένου χώρου, με μαντρότοιχο ύψους δύο μέτρων, σε χωματόδρομο, παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Καρδίτσας-Βόλου».

Στη συνέχεια, το σπίτι τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και στις 16:00 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία εισαγγελέα, με σκοπό την σύλληψη των ατόμων που βρίσκονταν εντός.

Μετά την ανάπτυξη των δυνάμεων της ΕΚΑΜ στον προαύλιο χώρο της οικίας ζητήθηκε από τους άντρες που βρίσκονταν στο εσωτερικό της να παραδοθούν.

Ένας άντρας -πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ο Γρ.Τσιρώνης- βγήκε στο μπαλκόνι, φέροντας σακίδιο πλάτης και κρατώντας όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Αφού ζήτησε διαβεβαίωση για τη σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να παραδοθούν, δήλωσε ότι άντρας μέσα στο σπίτι είχε αυτοκτονήσει. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ σημείωσε ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν ακουστεί πυροβολισμοί από το εσωτερικό της οικίας.

Μετά από δέκα λεπτά περίπου, δύο άντρες -ο Γρ.Τσιρώνης και ο Σπ.Χριστοδούλου- βγήκαν άοπλοι και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κατά την είσοδο των ανδρών της ΕΚΑΜ στην οικία, προς διασφάλιση του χώρου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πράγματι νεκρός άντρας.

Ο νεκρός ταυτοποιήθηκε και διακριβώθηκε ότι πρόκειται για τον 34χρονο καταζητούμενο Σπύρο Δραβίλα, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και οι δύο συλληφθέντες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γρ.Τσιρώνης αρχικά είπε στους αστυνομικούς -άγνωστο για ποιο λόγο αλλά πιθανόν για να αποπροσανατολίσει τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ.- ότι εκείνος ήταν ο Σπ.Δραβίλας με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση ως προς την πραγματική ταυτότητα τόσο του νεκρού όσο και του συλληφθέντα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχαν (ΔΑΕΕΒ και ΕΚΑΜ) δεν έκαναν χρήση του οπλισμού τους, σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες στην οικία στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς, έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί τρία καλάσνικοφ και τέσσερα πιστόλια, τα οποία έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν και που έχουν χρησιμοποιηθεί. Επίσης βρέθηκαν και τέσσερις κάλυκες.

Ακόμη στον προαύλιο χώρο της οικίας βρέθηκαν οχήματα, τα οποία είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα: όχημα VW PASSAT CC, το οποίο είχε κλαπεί από 12-05-2015, όχημα JAGUAR X-TYPE, το οποίο είχε κλαπεί από 21-12-2013 και όχημα NISSAN NAVARA, το οποίο είχε κλαπεί από 19-01-2015. Και τα οχήματα θα σταλούν για εξέταση.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook