Ύστερα από πολύμηνο έλεγχο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, «έκλεισε» σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση της κληρονομιάς που περιήλθε στην τοπική Εκκλησία από τον δωρητή Γεώργιο Τσικόγια, που απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών τον Αύγουστο του 2014.

Οι ελεγκτές κατέληξαν στο ποσόν το οποίο θα παρακρατηθεί από την Εφορία κατόπιν ορισμένων προστίμων και του φόρου κληρονομιάς και η υπόλοιπη περιουσία θα περιέλθει στη δικαιούχο κληρονόμο, δηλαδή την Εκκλησία.

Αυτό σημαίνει ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί αποδεσμεύονται και η Εκκλησία μπορεί πλέον απρόσκοπτα να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει για τους σκοπούς που έχει ήδη ανακοινώσει, αλλά και τους οποίους υποδείκνυε στη διαθήκη του ο δωρητής, τόσο τα χρήματα των τραπεζικών λογαριασμών όσο και τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στη διαθήκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς αποδίδεται στην κληρονόμο από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος και ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης, αναμένεται να κάνουν ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες μέρες, όταν θα ενημερωθούν επίσημα από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, σχετικά με την υπόθεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε κάνει στα ΜΜΕ ο Μητροπολίτης και ο δικηγόρος της Μητρόπολης Νίκος Κοτζαμπασάκης, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Γεώργιος Τσικόγιας άφησε δωρεά στην τοπική Εκκλησία, ποσόν ύψους 5,9 εκατ. ευρώ που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς και τέσσερα ακίνητα.

Πηγή: Ρεθεμνιώτικα Νέα


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook