Την Παρασκευή θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και ο εφαρμοστικός νόμος, με τις τροποποιήσεις που κατά κύριο λόγο αφορούν στα φορολογικά μέτρα και συζητήθηκαν στη συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, τίθενται επί τάπητος στις συνεδριάσεις της κυβερνητικής επιτροπής και του υπουργικού συμβουλίου.

Η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ενώ το υπουργικό συμβούλιο ξεκίνησε αμέσως μετά.

Στο υπουργικό αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα προς το ηπιότερο, προκειμένου να καμφθούν αντιδράσεις «πράσινων βουλευτών».

Το πρωί της Πέμπτης, στις 9, συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, στον οποίο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει τις τελευταίες αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο και θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις, προτού αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες (Πέμπτη και Παρασκευή).

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Π.Τόμσεν.

Το πρωί της Πέμπτης, πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό, θα συναντηθεί με τα άλλα δύο μέλη της τρόικας, Ματίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ολοκλήρωσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης τη διαπραγμάτευση με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τα θέματα που σχετίζονται με τους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και ειδικά για τις αλλαγές στα φορολογικά μέτρα.

 

 in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook