«Εχουμε καταθέσει ρεαλιστικό σχέδιο, έχουμε κάνει υποχωρήσεις» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του μετά την επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας.

«Η Ελλάδα γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά και σε αυτή που απλά υπέργαφε τις απαιτήσεις των δανειστών» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε αντίξοες συνθήκες. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός διεκδικεί το δίκαιο του».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «έχουμε κάνει παραχωρήσεις».

«Η αποδοχή του από τους εταίρους θα σηματοδοτήσει το τέλος των σεναρίων διαίρεσης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός..

«Μετά την κατάθεση ολοκληρωμένου προγράμματος-σχεδίου είναι σαφές ότι η απόφαση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης» σημείωσε.

«Το δίλημμα είναι ή ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση ή η προοπτική διαίρεσης» πρόσθεσε ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει προοπτική και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό.

«Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

Αναφερόμενος στου υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας.

«Θέλω να συγχαρώ σε όσους συνέβαλλαν ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα» ενώ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και στου μαθητές..

«Είναι ένας θεσμός που πρέπει να εξετάσουμε αν μπορούμε να τον καλυτερεύουμε όσον αφορά στη διαδικασία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σκέψη όλων μας είναι πως αυτή η δοκιμασία θα μετεξελιχθεί σε μια δοκιμασία που θα μετρά τις ικανότητες και όχι τη στιγμή» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην μαζική φυγή των ελλήνων επιστημόνων λέγοντας ότι «οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι να μην εγκαταλείπουν την χώρα τους»

«Πρέπει να βρούμε τρόπους να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό αυτής της χώρας. Στους νέους επιστήμονες που φεύγουν από τη χώρα και δυστυχώς στελεχώνουν την επιστημονική δομή άλλων χωρών» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στην Ελλάδα η παιδεία -ίσως και η υγεία- είναι οι τομείς που θα κρίνουν την δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει τομές στην κοινωνία. Θεωρώ ότι αυτό  το υπουργείο είναι αυτό που θα κρίνει αν αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ή όχι τους στόχους.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι στόχος της νέας κυβέρνησης δεν είναι να επαναφέρει μοντέλα του παρελθόντος, αλλά να ανατρέψει κατεστημένα.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο χώρο απ’ όπου γίνεται η μετάδοση των θεμάτων ενώ στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook