Παρέμβαση στο συνέδριο για τη νέα πολιτική της συνοχής με τα διαρθρωτικά ταμεία έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης επεσήμανε την αναγκαιότητα των απαραίτητων κονδυλίων για όλες τις Περιφέρειες της Ευρώπης και ειδικά για την Κρήτη και την Ελλάδα που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. 

Η Ευρώπη, τόνισε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να βοηθήσει τη χώρα μας και εμείς είμαστε πανέτοιμοι να υλοποιήσουμε και τη νέα Προγραμματική Περίοδο προς όφελος των πολιτών.

Ο κ Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε:  «Βρίσκομε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από σχετική πρόσκληση για να συζητήσουμε για την πολιτική συνοχής, για τα διαρθρωτικά ταμεία, μέσα στην κρίση που περνάει η χώρα μας, πως μπορούν να δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση και πως μπορούμε να έχουμε κοινωνική συνοχή, θέσεις εργασίας. Είναι απαραίτητα τα κονδύλια αυτά για την Περιφέρεια μας, για όλες τις Περιφέρειες της Ευρώπης και ειδικά για την Ελλάδα που περνά την οικονομική κρίση. Πρέπει η Ευρώπη να βοηθήσει την χώρα μας και εμείς είμαστε πανέτοιμοι να υλοποιήσουμε και τη νέα Προγραμματική Περίοδο προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Αρναουτάκης μιλώντας στο συνέδριο που οργάνωσε η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών τόνισε, ότι οι πολιτικές της Ένωσης πρέπει να τοποθετούνται στην περιφερειακή τους διάσταση και ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν «εργαλεία» στα χέρια τους για να σχεδιάζουν το μέλλον τους, για την πρόοδο τους. Αυτό επιδιώκουμε ως Περιφέρεια Κρήτης είπε με έμφαση ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας: 

«Σ’ αυτό οικοδομούμε τη νέα αναπτυξιακή μας προοπτική. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε τη δική μας ξεχωριστή αναπτυξιακή ταυτότητα, το δικό μας στίγμα, το δικό μας «brand name» όπως λέγεται, δομημένο πάνω στα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η κάθε Περιφέρεια της Ελλάδας, η κάθε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια εκπροσωπεί μια κρίσιμη και ξεχωριστή ψηφίδα στη Ευρώπη και το αύριο που οραματιζόμαστε. Σε αυτή την προσπάθεια σας θεωρούμε όλους σήμερα εδώ συνεργάτες και συμπαραστάτες. Αυτό χρειάζεται η χώρα μας, αυτό επιζητούν οι πολίτες της».