Ο Κώστας Σγουράκης, μιλώντας στο Flashnews.gr, ξεδιπλώνει τα πλάνα του για τον ΑΟΧ και μιλάει με λεπτομέρειες για το ενδιαφέρον του για τα διοικητικά της ομάδας.

Όπως αποκαλύπτει θα υπάρξει συνεργασία με τον Παντελή Ευθυμάκη, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για μία επιβλητική διοίκηση και όχι για διοίκηση σωτηρίας.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει:

Για το ενδιαφέρον του για τον Α.Ο. Χανιά: «Το ενδιαφέρον που έχω εκδηλώσει για τον Α.Ο. Χανιά είναι υπαρκτό. Οτιδήποτε έχω πει ισχύει. Έχει να κάνει καθαρά με μία κίνηση και μία πρωτοβουλία δική μου και όχι με άλλα μέλη της οικογένειάς μου, για να είμαστε ξεκάθαροι. Οι άνθρωποι με τους όποιους έχω μιλήσει και έχω έρθει σε επικοινωνία είναι άνθρωποι από το Δ.Σ. και από τον Ερασιτέχνη. Πιστεύω και ευελπιστώ τις επόμενες ημέρες να έχουμε μία θετική εξέλιξη».

Για το αν θα έχει συνεργασία με τον Ευθυμάκη, που κινεί τα νήματα αυτό το διάστημα: «Ο Παντελής Ευθυμάκης είναι ένας άνθρωπος που πάνω απ’ όλα είναι αξιόλογος. Πάρα πολύ σωστός άνθρωπος και καθαρός. Έχει την εκτίμησή μου και τον σεβασμό μου, γιατί γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Η συνεργασία μας με τον Ερασιτέχνη θα είναι χέρι-χέρι, γιατί άνθρωποι όπως ο Παντελής Ευθυμάκης, που έχουν προσφέρει στο σωματείο και στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, για μένα κάνουν σαν δέκα μέλη μαζί. Τον χρειάζομαι δίπλα μου κι αυτός χρειάζεται εμένα. Θα υπάρχει αλληλεγγύη. Δεν πρόκειται για διοίκηση σωτηρίας αλλά για μία διοίκηση επιβλητική και ξεκινώντας από την αρχή».

Για τους συνεργάτες του στην προσπάθεια αυτή: «Μπορώ να πω ότι επειδή λείπω 4-5 χρόνια στα Χανιά και πλέον επιχειρηματικά δραστηριοποιούμαι στην Κέρκυρα, σε ένα νησί που είναι αγαπητό στην Κρήτη, όπως και η Κρήτη αγαπάει την Κέρκυρα, έτσι και η Κέρκυρα αγαπάει τους Κρητικούς. Έχω μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι απαρτίζονται από έναν εφοπλιστή κι έναν συνεργάτη του, αλλά και τέσσερις ανθρώπους επιχειρηματίες, που είναι όλοι νέοι σε ηλικία και έχουν όραμα και αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Δεν είναι κανένας τους Χανιώτης, όποιος κι αν εμπλακεί από αυτούς είναι καθαρά φίλοι και συνεργάτες δικοί μου, που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και ένα παραπάνω με τον αθλητισμό. Όμως δεν είναι μόνο το οικονομικό, όλοι κοιτάμε το οικονομικό, που σίγουρα κινεί τα νήματα. Εμείς, και λέω εμείς γιατί δεν είμαι μόνος μου κι έχω ανθρώπους που είναι όλοι μαζί στο πλευρό μου, θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που να είναι υγιής και ανταγωνιστική. Όταν λοιπόν μου δώσουν το «ΟΚ» θα παρουσιαστούν οι άνθρωποι αυτοί, θα ειπωθούν τα ονόματα και παράλληλα θα ειπωθεί το πώς θα στηρίξει ο καθένας από αυτούς την ομάδα αυτή».

Για την εμπλοκή του σε νεαρή ηλικία με τα διοικητικά της ΑΕΧ και για το πλάνο που έχει τώρα για τον ΑΟΧ: «Όταν είχα εμπλακεί με την Α.Ε. Χανίων, η ομάδα αυτή δεν είχε παρά μόνο δύο ποδοσφαιριστές. Τον Μανούσο Καστρινάκη και τον Κώστα Γύπαρη, έναν αριστερό χαφ κι έναν τερματοφύλακα και ήταν σε διαπραγμάτευση και με τον Κώστα Βέρμπη. Η ομάδα αυτή φτιάχτηκε από το μηδέν, πήγε, κατέβηκε, σώθηκε και την επόμενη ομάδα πρωταγωνιστούσε με ονόματα, με παίκτες-κράχτες και έκανε μία πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρή πορεία και αποτελούσε κόσμημα για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο. Μάζεψε κόσμο στο γήπεδο που όπως γνωρίζετε δεν είχε ούτε έναν φίλαθλο και δημιουργήθηκε μία ομάδα με γραφεία, μία ομάδα που είχε τις Ακαδημίες της που πρωταγωνίστησαν και να είναι καλά οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν τότε ενεργά με την ομάδα των Ακαδημιών. Προπονητές, πατεράδες, που πρωταγωνίστησαν και πήραν τότε τα πρωταθλήματα. Άρα λοιπόν το να φέρεις παίκτες και να φτιάξεις ομάδα με μεγάλα ονόματα είναι το μόνο εύκολο, που κάποτε όλοι έλεγαν ότι εμείς δεν θέλουμε τους ξένους. Είναι όμως μία μεγάλη ιστορία και μία μεγάλη κουβέντα που δεν λύνεται τώρα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή, και που είναι και το πλάνο μου, πάνω απ’ όλα την εξυγίανση στην πλευρά του οικονομικού και του διοικητικού, αλλά και την ταυτότητά της ως προς τον έξω κόσμο. Η ομάδα αν δεν κάνω λάθος πέρσι άλλαξε έξι-επτά προπονητές, έχει αλλάξει επιτελεία, ποδοσφαιριστές, διοικήσεις, υπήρχαν μαλώματα, ίντριγκες και πολλά ακόμα. Αυτά εμένα δεν μου ταιριάζουν και δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Φυσικά και ξέρω κι εγώ και το να φωνάξω σε κάποιον και να μαλώσω με κάποιον, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο τη σημερινή εποχή, όλα λύνονται με τον καλό λόγο. Αυτό που θέλουμε είναι να χτιστεί μία ομάδα ξανά, να έχει τις βάσεις της, να μπορεί να στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στην ομάδα και θα έχουν τουλάχιστον ένα διετές συμβόλαιο, για να μπορεί να φτιαχτεί αυτή η ομάδα από την αρχή και αν έρθει ο πρωταθλητισμός στην πορεία, ας έρθει. Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα καμαρώνει ο Χανιώτης φίλαθλος για την ομάδα που θα φτιαχτεί και για την πορεία που θα κάνει».

Για την απήχηση που υπήρξε στον κόσμο των Χανίων μετά την εκδήλωση του ενδιαφέροντός του για τον ΑΟΧ: «Είμαι ένα παιδί θα έλεγα πάρα πολύ ψαγμένο, με παρά πολύ μεγάλες κοινωνικές σχέσεις και γνωριμίες, έχω πολλούς φίλους κάτω στα Χανιά κι έχω θετικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ξεκαθαρίζω ότι το λεγόμενο facebook είναι απλά μία σελίδα, που μπορεί να έχει ο καθένας προσωπικά. Εδώ μιλάμε για μηνύματα και τηλέφωνα, που με παίρνουν και μου λένε «Κώστα έλα, βοήθα, μπορείς, ξέρουμε…». Με λίγα λόγια ευχαριστώ τον κόσμο για την απήχηση που υπήρξε και μακάρι κι ευελπιστώ να πάνε όλα καλά και να ανταποκριθώ κι εγώ στις φιλοδοξίες τους».

Για το αν κατέβει το προσεχές διάστημα στα Χανιά για να παρουσιάσει το πλάνο του και το επιτελείο του: «Οι δουλειές δεν γίνονται μέσα από ένα τηλέφωνο. Έχω εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου κι έχω μιλήσει με τον κ. Παντελή Ευθυμάκη, που σας το ξαναλέω ότι από την αρχή είναι ένας άνθρωπος που δηλώνει «παρών» με τον δικό του τρόπο, αγωνιά κι αυτός και το ψάχνει. Τις επόμενες ημέρες θα κατέβω στα Χανιά για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Έρχομαι, παρουσιάζομαι και παρουσιάζω τη διοίκηση παράλληλα μαζί μου, γιατί δεν έρχομαι εγώ να παίξω, έρχομαι να σας πω «γεια σας ήρθαμε, ήρθαν οι καινούργιοι». Θα γίνουν αλλαγές, όταν λέω αλλαγές εννοώ από τον πάτο. Δεν έχω με κανέναν τίποτα, ειλικρινά το ξεκαθαρίζω αυτό. Και παράλληλα θα πω και δυο κουβέντες για να τις καταλάβει όλος ο κόσμος. Με τις δύο προηγούμενες διοικήσεις, και ειδικότερα με τον κ. Μιχάλη Τζουγκαράκη, το τονίζω, τον άνθρωπο αυτόν τον έχω και τον αγαπάω σαν τον πατέρα μου, τον εκτιμάω απεριόριστα, γιατί είναι ένας καλός άνθρωπος, καλός και καθαρός άντρας και τον γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία. Οπότε λοιπόν για οτιδήποτε υπάρχει στη γη και ειδικότερα για το ποδόσφαιρο δεν θα χάλαγα εγώ τις σχέσεις μου και τις γνωριμίες μου για να μπορέσω να κάνω κάτι καλό σε κάποιον άλλο, ό,τι κι αν είναι αυτό. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε… Με το που μου ζητηθεί θα έρθω κατευθείαν κάτω στα Χανιά και πιστεύω να πάνε όλα καλά. Θέλω να πω όμως και κάτι άλλο για να το γνωρίζετε. Εκτός από την ομάδα την οποία έχω σκεφτεί στο πλάνο, να ξέρετε ότι ήδη έχω μιλήσει για επιτελείο για τεχνικό διευθυντή και για προπονητή και παράλληλα στο πλευρό το δικό μας θα είναι σίγουρα δύο ομάδες της Α’ Εθνικής, οι οποίες θα βοηθήσουν την ομάδα αυτή και θα δώσουν προσθήκη με δύο-τρεις ποδοσφαιριστές το κάθε σωματείο. Αυτό το υπόσχομαι εγώ προσωπικά».

Για τον κόσμο του ΑΟΧ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά τα οποία ανήκουν και στους Blue Boys και τα περισσότερα είναι και φιλαράκια μου. Τους ευχαριστώ για τα μηνύματα που μου στέλνουνε και να είναι σίγουροι ότι με μία κίνηση-ματ που θα τους κάνω θα τους έχω μαζί μου που λέει ο λόγος μέχρι και στη διοίκηση. Θα ορίσω έναν τρόπο, που τον ξέρω μόνο εγώ, ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν και γνώση, αλλά και να έχουν γνώμη και να μην βρίσκονται πουθενά στο απλό θεαθήναι και να ξέρουν κι αυτοί τι γίνεται μέσα στην ομάδα. Με λίγα λόγια θα ήταν προτιμότερο αυτή η ομάδα να ήταν λαϊκής βάσης, από το να ήταν οτιδήποτε άλλο. Αν θυμάστε πάρα πολύ καλά στην ίδια ηλικία με εμένα και ο πατέρας μου πήρε τον Α.Ο. Χανιά και τον δόξασε και τον πήγε στη Γ’ Εθνική… περπατώντας. Εύχομαι να ακολουθήσω κι εγώ μία πάρα πολύ ωραία και παρόμοια πορεία. Με την ευκαιρία να δώσω συγχαρητήρια και στα άλλα δύο σωματεία τον Πλατανιά και τον Κισσαμικό και εύχομαι και γι’ αυτούς καλή πορεία και τα καλύτερα».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook