Τέσσερις σχεδόν ημέρες μετά, οι 30 Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες περπατώντας από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, έφτασαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος με κλαδιά ελιάς στο κεφάλι και ενωθήκαν με τους Αγανακτισμένους της πλατείας.

Οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα υποδέχτηκαν τους Σπαρτιάτες με χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς. Ωστόσο, σημειώθηκε ένταση όταν οι Σπαρτιάτες επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
\"\"

Τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν και στους 30 να το καταθέσουν και τελικά οι Σπαρτιάτες αποχώρησαν αφού πέταξαν τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς που φορούσαν στο κεφάλι στα πόδια των αντρών των ΜΑΤ.

Εκατοντάδες είναι πάντως και σήμερα οι Αγανακτισμένοι που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά των νέων μέτρων.

Την Τρίτη, χιλιάδες πολίτες έμειναν μέχρι αργά το βράδυ έξω από τη Βουλή και έχοντας στήσει τις δικές τους κάλπες στην πλατεία έδωσαν \”ψήφο μη εμπιστοσύνης\” στην κυβέρνηση.

Από την χτεσινή συγκέντρωση πάντως, δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας της ανανέωσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, μερίδα των συγκεντρωμένων εκτόξευε μπουκάλια με νερό προς το εσωτερικό του προαυλίου του Κοινοβουλίου.

Λίγο αργότερα, σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών στη Β. Σοφίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook