Το Ποτάμι δεν αποδέχεται πολλά από αυτά που ζητούν ή φαίνονται να ζητούν οι εταίροι και οι δανειστές μας. Αυτό δήλωσε από το Παρίσι ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρώτο Γραμματέα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς και ζήτησε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και ο πολιτικός κόσμος για τις διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Πολλά από αυτά που μας ζητούν ή φαίνονται να ζητούν οι εταίροι και οι δανειστές μας δεν γίνονται αποδεκτά από το Ποτάμι. Από την άλλη όμως πρέπει να μας πει η κυβέρνηση τι είναι αυτό που ζητάει από τους εταίρους μας. Πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία, να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τις διεκδικήσεις του. Πολύ φοβάμαι ότι η λύση δεν είναι οι απαιτήσεις, έτσι χωρίς πρόγραμμα από την Αθήνα, και βέβαια η λύση δεν είναι τα σενάρια λιτότητας των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.

O Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακών Υποθέσεων Εμμανουέλ Μακρόν, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, εξέφρασε την ελπίδα του, ο Πρωθυπουργός να τολμήσει τις επόμενες ώρες να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του και να προχωρήσει σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό, εξέφρασε αμέσως

Αναλυτικά η δήλωση του Σταυρου Θεοδωράκη:

Οι δυνατότητες της ελληνικής Oικονομίας είναι τεράστιες. Αυτό είναι το συμπέρασμα και από την σημερινή μου συνάντηση με τον υπουργό Oικονομίας της Γαλλίας, τον φίλο Εμμανουέλ Μακρόν. Μιλήσαμε για τα τεράστια περιθώρια που πραγματικά έχει ο ελληνικός λαός να μπει σε μια πορεία ανάπτυξης. Μιλήσαμε για επενδύσεις, για αποκρατικοποιήσεις, μιλήσαμε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, τις μεταρρυθμίσεις δηλαδή, που είναι απαραίτητες για να πάρει μπροστά η ελληνική Οικονομία.

Ο κ. Μακρόν είναι ένας γνώστης της ευρωπαϊκής Οικονομίας και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές. Το πρόβλημα της χώρας βέβαια είναι ένα. Ότι για να συμβούν όλα αυτά, για να υπάρχει ανάπτυξη, να υπάρχει μείωση των ανισοτήτων μέσα από την παραγωγή καινούργιου πλούτου, για να υπάρχουν όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα που είναι το πρόβλημα των διαπραγματεύσεων. Να έχουμε ένα αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, μαθαίνουμε, ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι ακροδεξιοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, οι ακροαριστεροί ομοϊδεάτες του κ. Τσίπρα, δημιουργούν συνεχώς καινούργιες ιστορίες, μιλούν για καινούργια προβλήματα τα οποία βέβαια είναι τα παλιά προβλήματα. Είναι η επιστροφή στη θεωρία της ρήξης, η επιστροφή στα κακά σενάρια.

Ελπίζουμε πως τις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας θα βρει την τόλμη να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του και να προχωρήσει σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό και θα είναι η έναρξη για να υπάρξει επιτέλους μια ανάπτυξη στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook