Το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει το 10 Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Με το Συνέδριο ανοίγουν και επίσημα οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, λόγο θα απευθύνει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ανακοινώσει και τυπικά την αποχώρησή του από το τιμόνι της παράταξης μετά από τρία χρόνια. 

Το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι, που πρώτα θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τις υπογραφές 250 συνέδρων, προκειμένου να γίνει η εκλογή από τη βάση την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου.

Τον απαιτούμενο αριθμό των υπογραφών μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου αναμένεται να βρεθεί ο τρόπος που θα μετεξελιχθεί το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει ξανά τους παλιούς του ψηφοφόρους, ενώ αναμένονται μετά την εκλογή προέδρου και οι επαφές με κόμματα όπως το Ποτάμι και η ΔΗΜ.ΑΡ. Το μεγάλο ερώτημα που θα απασχολήσει είναι ο ιδεολογικός επαναπροσανατολισμός του πάλαι ποτέ Κινήματος. 

Ήδη ξεκίνησαν πάντως τα πρώτα καρφιά για την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα με τον Ανδρέα Λοβέρδο να σηκώνει το γάντι που πέταξε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά στο Twitter «όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ να πάει δήλωσε η κ. Γεννηματά και συμφωνώ απόλυτα μαζί της! Αλλά δεν το ολοκλήρωσε. Συμπληρώνω: όποιος θέλει να πάει και στο ΣΥΡΙΖΑ να πάει! Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook