Στο ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας ως το φθινόπωρο αναφέρονται γερμανικές εφημερίδες.

Όπως σημειώνουν η Frankfurter Allgemeine και η Die Welt, κύκλοι που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις αναφέρουν ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητείται μια νέα πρόταση. Σύμφωνα με αυτή, το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας αναμένεται να παραταθεί στα τέλη του μήνα ως το φθινόπωρο.

«Τεχνικά αυτό το βήμα δεν μπορεί να αποφευχθεί. Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα ώστε να περάσει η Ελλάδα το καλοκαίρι», επεσήμαναν κύκλοι από τις διαπραγματεύσεις, όπως αναφέρει η Welt.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί παράταση του τρέχοντος προγράμματος, θα δοθούν νέα χρήματα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη FAZ, οι πιστωτές της Ελλάδας επιθυμούν να θέσουν στη διάθεση της Αθήνας ένα μέρος των 10,9 δισεκ. ευρώ που προορίζονταν για την ανακεφαλαίοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Σε αντάλλαγμα οι πιστωτές θα ζητήσουν, μεταξύ άλλων, προσθέτει η ίδια εφημερίδα, τη μείωση των όλων των συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt, κύκλοι της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ εκτιμούν ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης μέσα στον Ιούνιο. Γι’ αυτό και θεωρούν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να δοθούν νέα χρήματα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook