Στο σημείο που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις, «το δίλημμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι κακή συμφωνία ή χρεοκοπία», δήλωσε την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» είπε στο Mega, τονίζοντας ότι «υπάρχουν ακόμη περιθώρια για συγκεκριμένες παρεμβάσεις βελτίωσης όρων που πραγματικά είναι εξαιρετικά προβληματικοί στο κείμενο αυτό το οποίο κατατέθηκε από τους θεσμούς, ειδικά στο ζήτημα του ΦΠΑ και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν συνολικά τη φορολόγηση».

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους Ευρωπαίους ταυτόχρονα καλύτερη μεταχείριση στα ζητήματα αυτά και ταυτόχρονα η εθνική πολιτική της κυβέρνησης τουλάχιστον κάποιων μελών της να κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» πρόσθεσε, ενώ απευθυνόμενος προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, είπε: «Δίνετε την εντύπωση συνολικά ως κόμμα ότι είστε ασκέρι, δεν είστε κόμμα. Ο καθένας λέει τα δικά του».

Αναγνώρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολιτικό κεφάλαιο αλλά πρόσθεσε πως όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού «θα δείτε πόσο γρήγορα αυτό το πολιτικό κεφάλαιο εξαφανίζεται» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει το πολιτικό αυτό κεφάλαιο «για να μαζέψει τις ακραίες φωνές του κόμματός του» για να δείξει ότι «είναι Ευρωπαίος πρωθυπουργός και δεν είναι εκφραστής του ψεκασμένου αντιμνημονιακού αντιευρωπαϊσμού».

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «τι λύση θα δώσουν σήμερα στο εθνικό πρόβλημα οι εκλογές» και είπε ότι η προσφυγή στις κάλπες σημαίνει ρήξη και πως θα πάει η χώρα στις κάλπες «σε κατάσταση χρεοκοπίας, κλειστών τραπεζών και μιας οικονομίας σε πλήρη παράλυση».

«Εδώ και τέσσερις μήνες ακούμε το παραμύθι ότι επειδή το 36% των Ελλήνων στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη. Τέλειωσαν τα παραμύθια πια. Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη, υπάρχουν και άλλα κοινοβούλια και άλλοι λαοί που έχουν άλλες απόψεις. Άρα οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα παρά μόνο την εσωτερική διαχείριση» τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook