Η Σαουδική Αραβία, που έχει τεθεί επικεφαλής του αραβικού συνασπισμού κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, αναχαίτισε νωρίς σήμερα το πρωί έναν πύραυλο Σκουντ ο οποίος ερρίφθη εναντίον του εδάφους της από τους αντάρτες αυτούς από τη βόρεια Υεμένη, μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι πολιτοφύλακες Χούτι και οι σύμμαχοί τους, στρατιώτες πιστοί στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, έριξαν νωρίς το πρωί έναν πύραυλο Σκουντ προς την περιοχή Χαμίς Μουσάιτ, μια νοτιοδυτική πόλη του βασιλείου, διευκρίνισε το πρακτορείο που επικαλείτο ανακοίνωση της διοίκησης του αραβικού συνασπισμού.

“Οι σαουδαραβικές βασιλικές δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν τον πύραυλο Σκουντ με έναν πύραυλο Πάτριοτ” και η πολεμική αεροπορία του συνασπισμού αμέσως πραγματοποίησε επιδρομή και κατέστρεψε τη βάση εκτόξευσης πυραύλων που εντοπίστηκε νότια της Σαάντα”, του προπυργίου των Χούτι στη βόρεια Υεμένη.

Ο συνασπισμός πραγματοποιεί από τις 26 Μαρτίου εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον των ανταρτών προκειμένου να τους εμποδίσει να καταλάβουν το σύνολο του εδάφους της Υεμένης, αφότου οι Χούτι εξεδίωξαν από τη χώρα τον πρόεδρο της Υεμένη Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Ο Χάντι έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook