Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθέατης Πόλης που θα πραγματοποιηθεί στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου το τριήμερο 12-14 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια (workshops) με «κλειστό» αριθμό συμμετοχών. 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι εντελώς δωρεάν. Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (για πληροφορίες δείτε παρακάτω). Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Αναλυτικά η θεματολογία των εργαστηρίων και οι τρόποι συμμετοχής: 

Δευτέρα 8 και Τετάρτη 10 Ιουνίου (18.00-21.00)

Workshop εικαστικού κοσμήματος από την Αγάπη Σμπώκου: “Our walls… On our necks”

Τη Δευτέρα 8 και την Τετάρτη 10 Ιουνίου  θα διεξαχθεί το workshop σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος με τίτλο “Our walls… On our necks”. Οι ώρες του σεμιναρίου  θα είναι 18.00-21.00. Κατά τη διάρκεια του workshop οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν κοσμήματα από λευκό πηλό και άλλα εναλλακτικά υλικά από αντικείμενα που θα βρουν κατά τη βόλτα τους πάνω στα τείχη ή μέσα στην πόλη. Σκοπός του workshop είναι οι συμμετέχοντες να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους  για την αισθητική συνύπαρξη των ενετικών τειχών με τα μοντέρνα – μεταμοντέρνα κτίσματα που τα περιβάλλουν μέσα από τα κοσμήματα τους. Με το πέρας του workshop τα κοσμήματα των συμμετεχόντων θα εκτεθούν στην Πύλη Βιτούρι στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθέατη Πόλη.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6956 307474, [email protected] (Αγάπη Σμπώκου)

Βιογραφικό
Η Αγάπη Σμπώκου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε εσωτερική Αρχιτεκτονική και σχεδιασμό χώρου στην Μεγάλη Βρετανία όπου έζησε 6 χρόνια. Σε εκείνη την περίοδο της ζωή της, η Αγάπη ενδιαφερόταν να επεκτείνει τις γνώσεις της στις εφαρμοσμένες τέχνες με εργασιακές εμπειρίες ή σεμινάρια και workshops. To 2011, επέστρεψε στην Αθήνα ως σχεδιάστρια κοσμήματος και σήμερα ζεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου έχει ιδρύσει την γκαλερί AS Gallery- Agapi Smpokou, Contemporary Jewellery and Art και το εργαστήριο της ως καλλιτέχνης- κεραμίστρια κοσμήματος.

Παρασκευή 12 Ιουνίου (17.30-20.30)
“Τα Τείχη Εντός Μας”: Εργαστήρι διαλόγου και έκφρασης μέσω τέχνης

Η δράση με τίτλο «Τα Τείχη Εντός Μας» έχει ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα. Είναι ένα εργαστήρι διαλόγου και έκφρασης μέσω τέχνης που διερευνά την έννοια των «Τειχών» σε συμβολικό, ψυχολογικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Αρχικά στην ομάδα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν προς συζήτηση οι εξής θεματικές: α) Αυθεντικότητα και ψυχική ανθεκτικότητα, β) Αυτοαποκάλυψη και ελευθερία, γ) Περιοριστικές πεποιθήσεις και συναισθήματα, δ) Μη βίαιη επικοινωνία – Η παράκαμψη των τειχών. Θα ακολουθήσει βιωματική άσκηση με δημιουργική έκφραση των μελών της ομάδας (σχέδια ή/και στίχοι). Στο τέλος θα γίνει συζήτηση επί της βιωμένης εμπειρίας της ομάδας και των συμπερασμάτων του εργαστηρίου.

Την ευθύνη του συντονισμού της ομάδας έχει ο ψυχολόγος Γιάννης Ραμπαλάκος και τη καλλιτεχνική εποπτεία ο σκιτσογράφος Κωστής Τζωρτζακάκης. Στο συντονισμό θα συμβάλλει η ψυχολόγος Στέλλα Γιαλιτάκη και στη καλλιτεχνική έκφραση ο τραγουδοποιός Σταύρος Σταυρακάκης. 

**Για συμμετοχή στη δράση αυτή ζητείται αποστολή e-mail στο [email protected],  με  το ονοματεπώνυμο, την ηλικία και τον λόγο για τον οποίο επιθυμείτε τη συμμετοχή σας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!**

Βιογραφικά

Ο Γιάννης Ραμπαλάκος είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται στο Ηράκλειο με άτομα και ομάδες, στην ιδιωτική του πρακτική. Οργανώνει ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις και ομιλίες σε φορείς, δομές εκπαίδευσης και συλλογικότητες. Παράλληλα είναι υπεύθυνος λειτουργίας της Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΟΕΒΕΝΗ.

Ο Κωστής Τζωρτζακάκης γεννήθηκε το1983 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ., αλλά συστήνεται ως σκιτσογράφος/εικονογράφος. Από τις εκδόσεις Ένατη Διάσταση έχουν κυκλοφορήσει δύο συλλογές γελοιογραφιών του (“Ονειροπόλοι”, 2013 και “Αιθεροβάμονες”, 2014).

Η  Στέλλα Γιαλιτάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει απασχοληθεί εθελοντικά σε δομές ψυχικής υγείας για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους. Πιστεύει στην αξία και δύναμη της πρόληψης και για αυτό συμμετέχει και στη παρούσα δράση.

Ο Σταύρος Σταυρακάκης γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τη μουσική, ερμηνεύοντας αλλά και γράφοντας δικά του τραγούδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook