Η πρόταση των Θεσμών οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία και εθνική εκκαθάριση, σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη, ανάμεσα στη σκληρή πρόταση Γιούνκερ και την ελληνική που είναι μακριά από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης. Οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ. Δεν είναι μόνο το ΕΚΑΣ που είναι μια ήπια ρύθμιση, την οποία ο Τσίπρας πολέμησε και νομίζω απέκλεισε να θεσπιστεί, αλλά είναι όλο το οικοδόμημα», είπε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο Mega.

«Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού. Η, δε, δική μας πρόταση μάς φέρνει πολύ μακριά από το δικό μας πρόγραμμα. Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Μητρόπουλος ακόμη υποστήριξε ότι «την πάτησαν αρκετοί στην κυβέρνηση όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ κ.λπ.».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι η συμφωνία θα είναι επώδυνη και ότι πρέπει να προετοιμαστεί ο λαός, ενώ εκτίμησε ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook