Η διερευνητική εργασία της Α’ Λυκείου «Νέοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές σε Δράση» που υλοποιεί  το ΓΕΛ Γουβών, έλαβε τον Έπαινο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015», σύμφωνα με την απόφαση των Κριτών και της Οργανωτικής Επιτροπής των Βραβείων σε τελετή που έγινε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων του πνευματικού, επαγγελματικού και παραγωγικού κόσμου της χώρας.  

Στην τελετή παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης  Βιργινία Μανασάκη,  οι μαθητές του ΓΕΛ Γουβών που παίρνουν μέρος στο πρότζεκτ , ο Διευθυντής του ΓΕΛ Γουβών Γεώργιος Πυνιρτζής, η Δρ. Μαρία Συμεωνίδου εκπαιδεύτρια της Περιφέρειας Κρήτης για το Σύμφωνο των Δημάρχων.

Μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου του Γενικού Λυκείου Γουβών του Δήμου Χερσονήσου, Νομού Ηρακλείου, αναλαμβάνοντας το ρόλο του «Νέου Ενεργειακού Επιθεωρητή σε Δράση» μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 26,58%  στο σχολείο τους σε σχέση με το 2011, και βελτιώνουν, με την βοήθεια πιστοποιημένου Ενεργειακού Επιθεωρητή, κατά μία κλάση – από την Η στην Ζ – θέση στο νέο ενεργειακό πιστοποιητικό.

Μελετώντας απόψεις και τάσεις μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου, καθηγητών και δημοτών διαπιστώνουν την ανάγκη εφαρμογής καλών πρακτικών και δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο του προγράμματος  ΕΝΕΡΓΕΙΝ (με το Περιφερειακό Ταμείο  Ανάπτυξης Κρήτης) σε περισσότερα σχολεία στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το Ecocity- που απονέμει ετησίως τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ την τελευταία δεκαετία- είναι μια αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  που θεωρεί σημαντική κάθε συνεισφορά μικρή ή μεγάλη στον τομέα προστασίας και ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος και στοχεύει  στην ευαισθητοποίηση κάθε ομάδας κοινού, ώστε οι περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται να είναι αποτελεσματικές άμεσα και μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook