«Το Χριστιανικό Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών, τιμά και αναδεικνύει, με τον καλύτερο και διαρκέστερο τρόπο, τη θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της  τελετής εγκαινίων του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης στον Ιερό Ναό- της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών Ηρακλείου.

Το Μουσείο εγκαινίασαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ.Ειρηναίος,ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ,ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης,ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία πλήθους κόσμου, Αρχιερέων της Κρήτης , βουλευτών, εκπροσώπων Δημοσιών φορέων και Οργανισμών, των Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για την επανέναρξη λειτουργίας της Έκθεσης κειμηλίων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός ανέφερε στην ομιλία του:

«Αποτελεί ιδιαίτερο προνόμιο για τον σημερινό επισκέπτη του Ηρακλείου και για τους συμπολίτες μας, η δυνατότητα άμεσης επαφής με τους θησαυρούς της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης, που παρουσιάζονται στο εξαίρετα ανακαινισμένο Χριστιανικό Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης (ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά δείγματα ενετικής ναοδομίας που υπάρχουν στον τόπο μας). Τα θαυμαστά έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού, του Άγγελου Ακοτάντου, κορυφαίων εκπροσώπων της Κρητικής Σχολής Αγιογραφίας, είναι και πάλι προσιτά σε όλους, προσφέροντάς μας μια επαρκή γνωριμία με τη Χριστιανική Τέχνη που αναπτύχθηκε στην Κρήτη από τον 14ο έως τα τέλη του 19ου αιώνα (μια Τέχνη που έδωσε στον κόσμο και τον οικουμενικό –συντοπίτη μας– ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο). 

Απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, και στην πλειάδα των τοπικών φορέων, που εν μέσω χαλεπών καιρών, συνέβαλαν την ανάδειξη του σπουδαίου αρχιτεκτονικού μνημείου και στην λαμπρή επανέκθεση των Εικόνων και των άλλων σπανίων κειμηλίων και αντικειμένων που παρουσιάζονται σε αυτό τoν χώρο. Το Χριστιανικό Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών, τιμά και αναδεικνύει, με τον καλύτερο και διαρκέστερο τρόπο, τη θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook