Για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου επέλεξε να προβάλλει τα άγνωστα, μη διαδεδομένα ολυμπιακά αθλήματα.

Έτσι διοργανώνει την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ στην παραλία του Ρεθύμνου, στο ύψος του παλιού «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ»,  τη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», με τίτλο, «ας βάλουμε χρώμα στο παιχνίδι».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν μη διαδεδομένα ολυμπιακά αθλήματα, όπως ιππασία, ξιφασκία, ενόργανη γυμναστική, τραμπολίνο, πολεμικές τέχνες και παγκράτιο. Όλα τα αθλήματα θα παρουσιαστούν από επαγγελματίες αθλητές, ακόμη και μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται και θα τιμηθούν οι ολυμπιονίκες: Νίκος Κακλαμανάκης (ιστιοσανίδα), Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία) και ο Ρεθεμνιώτης Ανδρέας Ζήσιμος (κολύμβηση). Επίσης θα τιμηθεί και το ΡΕΘΥΜΝΟ ASSIST για την προσφορά του στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τις δράσεις «ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ», «ΚΗΠΟΥΡΕΜΑΤΑ» και το πρωτάθλημα μπάσκετ των Δημοτικών Σχολείων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δραματοποιημένα παιχνίδια από τους μαθητές του σχολείου στο στυλ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ».

Κι επειδή αθλητισμός σημαίνει πρώτιστα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται και το κοινωνικό Παντοπωλείο που θα συλλέγει τρόφιμα μακράς διαρκείας. Έλα κι εσύ, λοιπόν, κρατώντας μια τσάντα τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο γνωστός αθλητικογράφος και παρουσιαστής, Βαγγέλης Στούπης.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook