«Το Facebook μού έσωσε τη ζωή όταν έπεσα σε γκρεμό 107 μέτρων κατά τη διάρκεια των διακοπών μου στην Κρήτη» δηλώνει στη Daily Mirror η 55χρονη Sandi Allcock.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα , η Βρετανή τουρίστρια γλίτωσε από βέβαιο θάνατο χάρη στην ευρηματικότητα της, καθώς για ώρες ταλαντευόταν σε μια προεξοχή του γκρεμού από την οποία αν έπεφτε θα έκανε βουτιά θανάτου 304 μέτρων. Αυτό που τελικά ανέκοψε την πτώση της στα 107 μέτρα ήταν μια αιωνόβια ελιά.

Η ίδια μιλώντας στη Daily Mirror είπε: «Ηταν τρομακτικό, πέρασα φοβερές στιγμές να προσπαθώ να περιγράψω το πού είμαι στις υπηρεσίες διάσωσης, αλλά δεν έβγαζε πουθενά».

«Το να βάλω μια φωτογραφία για το πού ήμουν στο Facebook ήταν ένας τρόπος να επικοινωνήσω γρήγορα για το πού βρισκόμουν. Ηξερα ότι κάποιος θα μπορούσε να αναγνωρίσει την τοποθεσία μου ή να γνωρίζει κάποιον που να μπορεί να το κάνει» πρόσθεσε.

Και όντως, ένας δύτης αναγνώρισε την περιοχή και είπε στα σωστικά συνεργεία πού να ψάξουν για να τη βρουν.

Και ενώ το δημοσίευμα στην Daily Mirror με ημερομηνία 6 Ιουνίου αναδημοσιεύθηκε απο ελληνικά sites, υπάρχει μια λεπτομέρεια που ίσως προκαλεί ερωτηματικά.

Το περιστατικό συνέβη τον…..Ιούνιο του 2014.

 

Το θυμήθηκαν τώρα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός έτους απο την σωτηρία της ή στόχος είναι να παρουσιασθεί το πόσο “κινδυνεύουν” οι τουρίστες στην Κρήτη που σώζονται απο δικές τους πρωτοβουλίες;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook