Σάλος προκλήθηκε από την καταγγελία αστυνομικού στον ΑΝΤ1 ότι του απαγορεύτηκε να εισέλθει στο κτίριο της Βουλής, για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό, όταν το Σάββατο επιχείρησε, φορώντας τη στολή του, να μπει στη Βουλή για να πάει στην τουαλέτα, του απαγορεύτηκε η είσοδος, κατόπιν «εντολής» της προέδρου της Βουλής. Το παράδοξο ήταν ότι ο συνάδελφός του πέρασε στο χώρο.

Τους δόθηκε τότε η εξήγηση ότι ο καταγγέλλων δεν μπορεί να εισέλθει γιατί, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του, φορούσε τη στολή του. Σήμερα, ωστόσο, διευκρινίστηκε από αστυνομικούς ότι τους επιτρέπεται η είσοδος στο κτίριο της Βουλής, αρκεί να αφήνουν εκτός του υπηρεσιακό τους όπλο και την ταυτότητά τους.

Στο μεταξύ όμως, υπήρξαν αντιδράσεις στην είδηση από τη ΝΔ. Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στο Πρωινό ΑΝΤ1 κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι περιφρονεί με τον χειρότερο τρόπο τους ένστολους, «ανοίγοντας τις αγκάλες της στον οποιονδήποτε εν δυνάμει διαμαρτυρόμενο κουκουλοφόρο ή μη που πετάει φυλλάδες στο προαύλιο της Βουλής ή ενδεχομένως σουλατσάρει δεξιά κι αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη και βεβηλώνει».

«Και τα παιδιά αυτά, τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν τους επιτρέπει τι; Να μπουν στη Βουλή για να επισκεφθούν την τουαλέτα; Αν φοράνε τη στολή τους; Εκεί έχουμε φτάσει; Αλήθεια, αυτό είναι το πολίτευμά μας;», διερωτήθηκε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε μέσω Τwitter από τις πρώτες στιγμές της δημοσιοποίησης της καταγγελίας, καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Βουλή, ενώ σε δεύτερο tweet έγραψε ότι «Όταν είχαν μπει οι αντιεξουσιαστές στη Βουλή η κα Ζωή τους άφησε λόγω Δημοκρατίας, αν πάνε στην τουαλέτα τα ΜΑΤ όχι! Αίσχος!».

Ο ίδιος ο κ. Πανούσης πάντως, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό, έκανε λόγο για «λαθεμένη απόφαση ή παρεξήγηση». «Στη Δημοκρατία ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλο. Ήταν λαθεμένη απόφαση ή παρεξήγηση», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να θεωρείται παρείσακτος ο αστυνομικός», επαναλαμβάνοντας πως «θέλει να πιστεύει πως ήταν παρεξήγηση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook