Ο Στόλος βρίσκεται από χθες στο Αιγαίο για την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και την ίδια στιγμή οι προθέσεις της Τουρκίας προβληματίζουν. 

Ο πλους του πλοίου EXPLORA για εργασίες πόντισης καλωδίου, που υποτίθεται θα ποντίσει καλώδια νοτιανατολικά της Κρήτης ενδέχεται να προκαλέσουν κρίση αν το ιταλικό σκάφος, νοικιασμένο από την Αγκυρα, επιχειρήσει σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα,

Tο στίγμα του τις τελευταίες ώρες, προκαλεί προβληματισμό.

Νωρίς το πρωί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ προσγειώθηκαν στην 110 ΠΜ όπου και επιβιβάστηκαν σε ιπτάμενο ραντάρ με το οποιο πετούν στο Αιγαίο, για να παρακολουθήσουν την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ! Αγνωστο γιατί αποφασίστηκε αυτή η πτήση…

Και βέβαια απ΄ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει κι ένας πυρπολητής, τιν οποίο διέταξε ο Κωσταράκος πριν μπει στο ελικόπτερο για την πτήση προς την 110 ΠΜ.

Σύμφωνα με την εντολή για τον πυρπολητή ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») με σκοπό τη διεξαγωγή επιχειρήσεων:

- Αποτροπής κατάληψης εθνικού εδάφους
- Προσβολής εχθρικών χερσαίων δυνάμεων 
- Έρευνας – Διάσωσης Μάχης
- Εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν μέσω:
- Ενεργοποίησης αεροπορικών δυνάμεων 
- Ανάπτυξης τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων 
- Συνέργειας με τοπικές δυνάμεις αμέσου επεμβάσεως 

Στην άσκηση μετέχουν μαχητικά α/φη, ΑΣΕΠΕ και Ε/Π της ΠΑ και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε περιοχές (νήσους) του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε το Σύστημα Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των ΕΔ της χώρας.

Πηγή: onalert.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook