Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες, σε όλα τα επίπεδα, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων στίβου (Α΄ κατηγορία) στο Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου (Σάββατο και  Κυριακή 20-21 Ιουνίου 2015), που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το Ηράκλειο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες του στίβου, στην κατηγορία Ανδρών – Γυναικών, από τις παρακάτω 12 Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν:

Τσεχία, Ολλανδία, Ελβετία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βέλγιο, Λετονία, Ιρλανδία, Τουρκία, Εσθονία και Ελλάδα.

Από κάθε χώρα συμμετέχουν σε κάθε αγώνισμα Ανδρών και Γυναικών ένας αθλητής και μία αθλήτρια αντίστοιχα.

Υπάρχει βαθμολογία μεταξύ των ομάδων των 12 χωρών. Οι τρεις πρώτες ομάδες ανέρχονται για την επόμενη χρονιά στην ανώτερη Ευρωπαϊκή κατηγορία που είναι η Souper League και οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στη  Β΄ κατηγορία.

Το 2014  οι αγώνες έγιναν στο Tallinn της Εσθονίας και η Ελληνική ομάδα κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Ο στόχος της Εθνικής μας ομάδας, φέτος που οι αγώνες γίνονται στην Ελλάδα, είναι η κατάληψη μίας από τις τρεις πρώτες θέσεις και η άνοδος στη ανώτερη κατηγορία.

Σημαντικός παράγοντας στις προσπάθειες των αθλητών μας, για την άνοδο στην Souper League  θα είναι η παρουσία χιλιάδων θεατών στις κερκίδες του Παγκρητίου σταδίου, που θα υποστηρίξουν με ενθουσιασμό και τις δύο ημέρες Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών, αλλά και θα χειροκροτήσουν τους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες από τα υπόλοιπα έντεκα Ευρωπαϊκά κράτη.

Ήδη μέσα από τη διεξαγωγή και τα αποτελέσματα των διαφόρων μίτινγκ, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η συγκρότηση της Ελληνικής Εθνικής ομάδας.

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της Κρήτης ότι ήδη ΤΕΣΣΕΡΙΣ αθλητές και αθλήτριες που γεννήθηκαν, ξεκίνησαν τον αθλητισμό και συνεχίζουν να ανήκουν σε σωματεία της Κρήτης,  εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους με την  Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων:

–  ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ    (100 – 200 και 4 Χ 100) Σητειακός Α.Ο.

–  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ            (400 – 4 Χ 400)              Γ.Ε. Ηρακλείου

–  ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ   (Σφυροβολία)           Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος

–  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΝΑ                (4 Χ 400)                       Γ.Ε. Ηρακλείου

Φυσικά βασικό στέλεχος της Εθνικής μας ομάδας  είναι ο ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ (100 – 200 – 4 Χ 100), αλλά και ο ΝΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (4 Χ 100) που και αυτοί ανήκουν σε σωματείο της Κρήτης (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος).

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί επίσημα από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. η Ελληνική ομάδα και θα δούμε συνολικά ποιοι ακόμα αθλητές θα συμμετέχουν.

Όλα τα αγωνίσματα του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στο κεντρικό στάδιο του Παγκρητίου σταδίου. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης ως προπονητήρια το βοηθητικό στάδιο του Παγκρητίου και το στάδιο Ελευθερίας στη Χανιώπορτα.

Για το λόγο αυτό μετά από ενέργειες των τοπικών διοργανωτών: Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και των διοικήσεων των σταδίων Παγκρητίου και Ε.Α.Κ. «Ελευθερίας» Ηρακλείου, γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης και εξοπλισμού και των τριών σταδίων.

Η Είσοδος στους αγώνες για τους θεατές θα είναι ελεύθερη.

– Η αθλήτρια της Κρήτης  ΓΚΕΛΗ ΕΛΕΝΗ (Γ.Α.Σ. Ιεράπετρας), στους αγώνες «Χανιά 2015»  στον Ακοντισμό Κορασίδων με επίδοση  50.90 μ έπιασε το όριο και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων (Κολομβία 15-19/7). Μέχρι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων (Τρίκαλα 20 – 21/6) αναμένεται και άλλοι αθλητές από την Κρήτη να πετύχουν τα αντίστοιχα όρια και να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Ήδη το όριο συμμετοχής στους αγώνες έχει πετύχει και η αθλήτρια του ΟΦΗ Μελίνα Καστρινού στο έπταθλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook