Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «SafeChania 2015, Το τρίγωνο της γνώσης στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας», οργανώνει το Πολυτεχνείο Κρήτης, με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης στις 10 – 12 & 13-14 Ιουνίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ). Tο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 – 12 Ιουνίου 2015, ενώ παράλληλες δράσεις και συζητήσεις ειδικού ενδιαφέροντος θα λάβουν χώρα το διήμερο 13-14 Ιουνίου 2015.

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση δράσεων του τριγώνου της γνώσης (εκπαίδευση – έρευνα – καινοτομία) για την αποτελεσματικότερη προστασία, πρόγνωση, ενημέρωση, αποκατάσταση των επιπτώσεων φαινομένων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας όπως, ενδεικτικά:

1. Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, ηφαίστεια, πλημμύρες…).

2. Μεγάλα ατυχήματα (ναυάγια, αεροπορικά ατυχήματα…).

3. Ρύπανση (ατμοσφαιρική, θαλάσσια, υδάτων…).

4. Έρευνα και Διάσωση.

Στο συνέδριο καλούνται εκπρόσωποι του δημόσιου τομέα, ερευνητές, καθώς και στελέχη του επιχειρηματικού χώρου να λάβουν μέρος με εισηγήσεις ή και συζητήσεις ειδικού ενδιαφέροντος (round tables), ενώ έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι των αρμόδιων εθνικών, περιφερειακών και δημοτικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ερευνητές ενώ θα παρουσιαστούν και καινοτόμα εμπορικά συστήματα που βοηθούν στην πρακτική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.Οι εργασίες (σε μορφή κειμένου και εισήγησης ή αφίσας) θα δημοσιευθούν στα πρακτικά του Συνεδρίου.

Επιλεγμένες εργασίες θα τεθούν υπό αξιολόγηση σε ειδικό τόμο Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού. Η εγγραφή στο συνέδριο καλύπτει τη συμμετοχή σε αριθμό κοινωνικών εκδηλώσεων και σε πολυ-θεματικές παράλληλες δράσεις (π.x. Art & Technology, βιβλιοπαρουσίαση, εκπαιδευτική εκδρομή (Αρχαία Φαλάσαρνα). Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται στον ιστότοπο του συνεδρίου: www.safechania2015.tuc.gr

Επικοινωνία: safechania@gmail.com

Ερ. Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων, www.senselab.tuc.gr
Εργαστήριο Γεωδαισίας & Γεωπληροφορικής, Πολυτεχνείο Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook