Τελευταία ενημέρωση 19:00

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ευόσμου η άγρια δολοφονία ενός επτάχρονου κοριτσιού από τα χέρια του 48χρονου πατέρα του, αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η τραγωδία διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι του αστυνομικού.

Ο δράστης που υπηρετεί στις δυνάμεις των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Αυτή την ώρα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ανακρίνεται από τους επικεφαλής του Τμήματος Εγκληματών Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Άνδρες της Ασφάλειας έσπευσαν στο σπίτι της οδού Νεμέας, ενώ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εκλήθη άμεσα. Το πλήρωμά του κατέβαλε προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι, άλλα, δυστυχώς, ήταν πλέον αργά.

Σύμφωνα με γείτονες της οικογένειας, ο πατέρας δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ωστόσο, φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Περίοικοι αναφέρουν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες, έβλεπαν τα παντζούρια του σπιτιού κλειστά, ενώ ανέφεραν πως το παιδί είχε μόλις γυρίσει από το σχολείο, όταν συνέβη το περιστατικό.

Όπως δήλωσε γείτονας της οικογένειας στο protothema.gr, ο αστυνομικός ήταν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος, που είχε μόλις ένα “γεια” με τους γείτονες. «Είμαι συγκλονισμένος, χθες την ίδια ώρα η μικρή μου έπαιζε με το άτυχο παιδί, μπαλκόνι με μπαλκόνι» λέει ο άντρας σοκαρισμένος από το πρωτοφανές περιστατικό. 

Η μητέρα της μικρής επέστρεψε την ώρα που είχε φτάσει το ασθενοφόρο στο σπίτι για να παραλάβει το ίδιο της το παιδί και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης εργαζόταν αρχικά ως σκοπός στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Πριν από περίπου δέκα μήνες, η γυναίκα του έφερε στον κόσμο άλλο ένα παιδάκι και ο ίδιος έκανε χρήση της εννιάμηνης άδειας ανατροφής, δηλαδή παρέμενε στο σπίτι, καθώς η μητέρα ήταν ιδιωτική υπάλληλος και έπρεπε να εργάζεται πολλές ώρες. Μόλις επέστρεψε στην υπηρεσία του από την άδεια, μετατέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Παρ’ ότι μπορεί να υπήρχαν κάποια μικρά πειθαρχικά παραπτώματα, οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει δικαιώματα και έχει περάσει με επιτυχίες όλες τις εξετάσεις και τα ψυχολογικά τεστ.  

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη σήμερα (09-06-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 47χρονος Αρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 7χρονης κόρης του.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα λίγο πριν τη σύλληψή του, εντός της οικίας του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook