Μια χήρα από την Συρία, η 37χρονη Shokrana Khalil Alawi, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο, είχε την ατυχία να μένει στην πόλη Deir Ezzor, την οποία έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μέχρι το 2011, που ζούσε ο σύζυγός της, αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, ήταν ευτυχισμένη με τον ίδιο και τον γιο τους, Μουσταφά.

Όμως, όταν άρχισε ο εμφύλιος στη Συρία, ο σύζυγος της 37χρονης προσχώρησε στις τάξεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από την Δύση και μετά από μερικές εβδομάδες, έχασε την ζωή του σε επίθεση από ρουκέτα στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Η γυναίκα συνέχισε τη ζωή της, με τον επτάχρονο σήμερα γιο της Μουσταφά, μέχρι που βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν Μαροκινό εμίρη του Ισλαμικού Κράτους και το πάθος του για εκείνη. 

Η 37χρονη έδωσε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Telegraph και αναφέρει ότι ο άντρας, που είναι δέκα χρόνια μικρότερός της, την είδε να πηγαίνει στη δουλειά της και την ερωτεύθηκε, αλλά, σαν φανατικός ισλαμιστής, δεν μίλησε στην ίδια και ζήτησε από γείτονά της να βάλει τη γυναίκα του να της πει ότι ενδιαφέρεται για εκείνη.

Αφού η πρόταση έγινε πολλές φορές και η απάντηση ήταν πάντα «όχι», ο νεαρός άνδρας, που στο μεταξύ έλαβε τον τίτλο του εμίρη, διεμήνυσε στη χήρα, ότι της θέτει τελεσίγραφο: «Παντρέψου με ή θα γίνεις σκλάβα μου»!

Η 37χρονη χήρα δεν είχε άλλη επιλογή από τη διαφυγή. Με τη βοήθεια μελών από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό πήρε τον γιο της και ταξίδεψε νύχτα με ποταμόπλοιο στην τουρκική πόλη Σανλιούρφα, στα σύνορα με την Συρία. 

Η Alawi προσπαθεί τώρα να βρει δουλειά, ενώ ο μικρός Μουσταφά πηγαίνει σε σχολείο για παιδιά προσφύγων από τη Συρία. Μητέρα και γιος μένουν σε ένα δωμάτιο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και γνωρίζουν, ότι το μέλλον δεν μπορεί να τους υποσχεθεί τίποτα…

Η συντηρητική κουλτούρα της κοινωνίας στη Συρία, ο εμφύλιος πόλεμος και η εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους, έχουν οδηγήσει χιλιάδες γυναίκες στη χώρα να παντρεύονται με την βία, επειδή τις εξαναγκάζουν οι οικογένειές τους ή, απλά, επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook