Στο Ειρηνοδικείο Χανίων συζητήθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Κισσάμου κατα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου για το “φιλέτο” στο Ελαφονήσι.

Και αυτό δεν είναι άλλο, απο την έκταση της παραλίας μεταξύ της “Βουλισμένης” και της “Βοιδοκολύμπας”. Δηλαδή η “μύτη” της παραλίας που οδηγεί στο νησάκι.

Να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο όριο, πριν απο δεκαετίες (όταν ακόμη το Ελαφονήσι ήταν σχεδόν άγνωστο) είχαν διαφωνήσει οι Κοινότητες Βάθης και Σκλαβοπούλας. ‘Ηρθε ο “Καποδίστριας” και ξαναδιαφώνησαν οι Δήμοι Πελεκάνου και Ινναχωρίου. Ακολούθησε ο “Καλλικράτης” και τώρα η σκυτάλη πέρασε στους Δήμους Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου.

Ο Δήμος Κισσάμου ζητά την λήψη «ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής κατά του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου και Δήμου Κανδάνου-Σελίνου-Ακίνητα Μονομετοχική Α.Ε,για υποχρέωση μη διατάραξης της εκτάσεως τμήματος αιγιαλού στο Ελαφονήσι που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κισσάμου και βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Βουλισμένη και κείται ανάμεσα σε δυο επιμέρους τοποθεσίες αυτές με τις ονομασίες <πηγή Βουλισμένη> και <Βοιδοκολύμπα> και συγκεκριμένα Ανατολικά της πρώτης θέσης και Δυτικά της δεύτερης εκτάσεως πλάτους 100 μέτρων, βάθους 100 μέτρων και τελικού εμβαδού 10000 τ.μ».

Σύμφωνα με πληροφορίες απο πλευράς του Δήμου Κισσάμου έγινε επίκληση απόφασης του 1933 απο τις τότε κοινότητες της περιοχής, ενώ απο πλευράς του Δήμου Καντάνου – Σελίνου έγινε επίκληση αποφάσεων και εξωδικαστικών συμφωνιών των τελευταίων χρόνων, με τις οποίες όλοι θεωρούσαν πως είχε κλείσει το θέμα.

Στον Ειρηνοδίκη, πέραν του Δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου Αντώνη περράκη, κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες, ενώ η απόφαση του Ειρηνοδικείο αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις τους, ο κ. Θεόδωρος Σταθάκης αναφέρθηκε στην απόσταση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις δύο καντίνες, σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση, ενώ ο κ. Αντώνης Περάκης εξέφρασε την λύπη του, που δύο όμοροι δήμοι φτάνουν στα δικαστήρια για λίγα μέτρα γης. 

(Σ.Σ. Η φωτογραφία απο το Google Earth ελήφθη το 2013)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook