Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ κέρδισε \’\’Το Παλάτι\’\’ του Αντώνη Μάρα, το φιλμ, που απεικονίζει τη φρίκη του πολέμου της εισβολής στη Κύπρο το 1974 και από τις δυό πλευρές, το οποίο \”φλερτάρει\” με τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ.

Ο ομογενής συγγραφέας και σκηνοθέτης Αντώνης Μάρας, η ταινία του οποίου πρόσφατα είχε κερδίσει και το Βραβείο του Κοινού στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αδελαΐδας, είπε ότι θέλει ο κόσμος να εκλάβει την ταινία ως μια \”έκκληση για ειρήνη\”.

\”Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νίκη – η ταινία θα μπορέσει πλέον να ταξιδέψει σε ένα ευρύτερο κοινό και με αυτό το τρόπο θα μπορέσει ο κόσμος να δει το πραγματικό \’κόστος\’ του πολέμου από όλες τις πλευρές\”, πρόσθεσε.

Ο Μάρας ελπίζει ότι \’\’Το Παλάτι\’\’ θα χρησιμεύσει ως μια προειδοποιητική ιστορία για τους μελλοντικούς πολέμους. \”Ο κόσμος έζησε έναν από τους πιο αιματηρούς και βίαιους αιώνες στην ιστορία. Κάναμε αυτή την ταινία ως μια \’έκκληση για ειρήνη και δικαιοσύνη\’, και ως ένα \’τράνταγμα\’ στους ηγέτες του αύριο\”, είπε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία με διεθνείς εταίρους για να προβληθεί η ταινία σε μερικές από τις πιο πληγείσες περιοχές του κόσμου, όπως το Τείχος του Βερολίνου και τη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας.

Με τη νίκη του βραβείου Dendy – Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους- στο Σίδνεϊ, \’\’Το Παλάτι\’\’ τώρα βρίσκεται στην τελική λίστα για να ληφθεί υπόψη για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ της ερχόμενης χρονιάς!

Η ομάδα του Ανθόουζ σχεδιάζει να προβάλει την ταινία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης τον Ιούνιο και όπως πρόσθεσε ο σκηνοθέτης \”Ελπίζουμε το αντίκτυπο αυτής της ταινίας να ακουστεί πιο μακριά από την Κύπρο, την Αυστραλία και τα διεθνή φεστιβάλ.\”

Ο Αντώνης Μάρας, που έχει κερδίσει και παλαιότερα βραβεία για ταινίες του, ετοιμάζει τώρα δύο ταινίες μεγάλου μήκους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook