Θολό συνεχίζει να παραμένει το τοπίο στο μέτωπο της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης καθώς από την στιγμή που δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες όπως άλλωστε έχει παραδεχτεί και αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης κάθε σκέψη για αναβάθμιση του πολύπαθου οδικού δικτύου μπαίνει στο ψυγείο.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μία προσπάθεια να φέρει το θέμα στην επιφάνεια θα επιδιώξει να συναντηθεί εκ νέου με τον κ. Σταθάκη προκειμένου να τρέξει αμέσως μετά την τελική συμφωνία με τους εταίρους το πλάνο της περιφέρειας για κατασκευή του ΒΟΑΚ χωρίς διόδια με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Αυτό ωστόσο που επείγει προκειμένου να αξιοποιηθούν και τα όποια χρηματοδοτικά εργαλεία είναι να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες για το σύνολο του ΒΟΑΚ, μία διαδικασία που έχει καθυστερήσει και αφήνει εκτεθειμένους τους εκάστοτε τοπικούς πολιτικούς φορείς. 

Την στιγμή που τα θύματα της ασφάλτου αυξάνονται αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση του ΒΟΑΚ κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει στα λόγια και στις προεκλογικές εξαγγελίες.
 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook