Αλλαγή στον σχεδιασμό για την δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο, καθώς η μη υποβολή προσφορών για τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η «Θέμις Κατασκευαστική», κηρύχτηκε άγονος.

Αυτή είναι η απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ, κ. Γκεγκέρογλου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος έθεσε την νέα χρονική οριοθέτηση για την δημοπράτηση στα τέλη του 2016.

Πλέον, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου, η ανάθεση του έργου θα εκτελεστεί εξ ολοκλήρου από την «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» καθώς όπως επισημαίνεται «έχει εκπονηθεί ήδη αρχιτεκτονική μελέτη. Στην περίπτωση αυτή δε θα απαιτηθούν χρήματα για την ολοκλήρωση των μελετών. Οι μελέτες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες από την έναρξη και το έργο να δημοπρατηθεί τότε, δηλαδή στο τέλος του 2016. Το εκτιμώμενο ύψος προϋπολογισμού για την ανέγερση του κτιρίου είναι της τάξης των 25 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό επιδέχεται έκπτωσης της τάξης του 30% και θα μπορούσε να επιμερισθεί σε βάθος τετραετίας μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στην περίπτωση αυτή την ευθύνη της συντήρησης του κτιρίου θα έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντηση του προς τον κ. Κεγκέρογλου, το Υπουργείο.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook