Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά για τον τομέα της ειδικής αγωγής καθώς για ακόμα μία χρονιά αποτέλεσε τον φτωχό συγγενή της δημόσιας παιδείας. Είναι πλέον γεγονός ότι κάθε χρόνο το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι και χειρότερο από κάθε άλλη φορά.

Τα χιλιάδες κενά σε ειδικότητες καλύφθηκαν καθυστερημένα και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα έμειναν χωρίς το επαρκές προσωπικό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά από το υπουργείο παιδείας συγκεκριμένο προγραμματισμό και αύξηση των πιστώσεων προκειμένου να μην επαναληφθεί το σκηνικό χάος που επικράτησε φέτος. Ειδικότητες όπως του νοσηλευτή απουσίαζαν μέχρι και τον Μάρτιο από την πλειονότητα των σχολείων κάτι το οποίο εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. 

Το αρμόδιο υπουργείο παιδείας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την ειδική αγωγή και για τις πιστώσεις που θα διατεθούν με στόχο να μην παρουσιαστούν τα εφετινά εκτεταμένα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook