Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας των δύο ληστών που τραυματίστηκαν κατα την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής έξω απο το ξενοδοχείο στην Χερσόνησο.

Και οι δύο που κατάγονται απο τον Μυλοπόταμο, βρίσκονται σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται – εκτός κινδύνου – και ο τρίτος ληστής απο την Αρμενία.

Το Νοσοκομείο ,παραμένει και σήμερα υπο στενό αστυνομικο κλοιό, ενώ νωρίτερα υπήρξε ένταση μεταξύ συγγενών των δύο βαριά τραυματισμένων και αστυνομικών, χωρίς όμως να πάρει διαστάσεις.

Στο μεταξύ και εν εναμονή των επίσημων ανακοινώσεων  για την επιχείρηση που πιστώνεται ως μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως και οι τρείς εμπλέκονται στο μπαράζ ένοπλων ληστειών που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή του Ηρακλείου.

Η δράση των ληστών μπήκε στο στόχαστρο της αστυνομίας απο τον Φεβρουάριο, με “χτυπήματα” που είχαν κάνει σε super market, σε βενζινάδικο, σε χρυσοχοεία.

Τα κοινά σημεία στις ληστείες αυτές ήταν πολλά και έτσι οι αστυνομικοί μπόρεσαν να “ζωγραφίσουν” το προφίλ των δραστών και με την αξιοποίηση των τεχνολογιών, να τους ταυτοποιήσουν. Μάλιστα οι δύο απο αυτούς (οι βαριά τραυματίες) είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία , σύμφωνα με πληροφορίες, στις γνωστές υποθέσεις των Ζωνιανών με τις κλοπές των ΑΤΜ και όχι μόνο.

Απλά περίμεναν, το επόμενο “χτύπημά” τους να είναι και το τελευταίο για συτούς. Και έτσι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι δράστες των ληστειών είναι ικανοί για όλα.

Για τον λόγο αυτό και δεν αιφνιδιάστηκαν όταν οι ληστές βγήκαν απο το ξενοδοχείο πυροβολώντας, αλλά ανταπέδωσαν στα πυρά καταφέροντας να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν, χωρίς να τραυματιστεί κανείς άλλος.

Επρόκειτο για μια πολλή δύσκολη επιχείρηση, καθώς το ξενοδοχείο εκείνη την ώρα ήταν κατάμεστο απο επισκέπτες, κάτι που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook