Δεκάδες Αστυνομικοί της Χίου, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με επικεφαλής τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χίου Δ. Αυγερινό καθάρισαν σήμερα τον καταυλισμό των μεταναστών και των προσφύγων στο Μερσινίδι.

Στόχος τους, όπως είπαν, ήταν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας για τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί κάθε μέρα από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση που επικρατούσε πριν την παρέμβαση των Αστυνομικών στο χώρο ήταν κυριολεκτικά τραγική.Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση και όντας αυτοί που κάθε μέρα ζούνε μέσα στα σκουπίδια φυλάσσοντας το χώρο, οι Αστυνομικοί θέλησαν να δώσουν στους φιλοξενούμενους μετανάστες και πρόσφυγες, το καλό παράδειγμα.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται εδώ, μένουν μία ημέρα και φεύγουν. Το αποτέλεσμα είναι να μην ενδιαφέρονται για τον τόπο προσωρινής παραμονής τους», υποστήριξε ο κ. Αυγερινός που ζήτησε τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων ώστε ο χώρος να διατηρείται καθαρός.

Στην πρωτοβουλία των Αστυνομικών συμμετείχαν νεαροί κυρίως Σύριοι φιλοξενούμενοι οι οποίοι συνέβαλαν στην καλή εθελοντική πρωτοβουλία. 

Πηγή: newpost.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook