Νέο μήνυμα ότι η Ελλάδα  δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς, ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα, στέλνουν κυβερνητικοί κύκλοι καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη ίσως η τελευταία πράξη των δραματικών διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν το απόγευμα της Κυριακής ότι δεν θα γίνει δεκτό κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη -«το πείραμα αρκετά κράτησε» σημείωναν- και εξαπέλυσαν βολές κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις απαιτήσεις που βάζει στο τραπέζι.

«Το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ! Μέτρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης» ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της έγκαιρα, από την 1η Ιουνίου, όπως και δύο επεξεργασμένα κείμενα που αφορούν την βιωσιμότητα του χρέους και το δημοσιονομικό κενό.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, μάλιστα, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- στους Θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι προτάσεις αυτές, εκτιμούν στην κυβέρνηση, ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό. Σημειώνουν δε ότι η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης «παραμένει σε ετοιμότητα» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook